iPhoneGuiden.se

Sök

Här kommer några enkla tips som du kan använda dig av. Artikeln uppdateras då och då. Om du saknar något här är det bara att kontakta oss.

1. Scrolla till URL-fältet/topp i Safari
När man surfar i Safari och vill tillbaka till URL-fältet/högst upp på sidan, så kan man tappa (trycka med fingret) på menybaren (där klockan sitter) så scrollar den automatiskt dit. Mycket användbart!

2. Klicka på Mikrofonkapseln
Konstigt nog verkar vissa ha missat att man kan klicka på Mikrofonkapseln för att pausa/spela/svara/lägga på och dubbelklicka för att hoppa till nästa låt.

3. Gå tillbaka från i iPod
Om man lyssnar på en låt och vill gå tillbaka ett steg så är det bara att dra från vänster till höger på albumbilden, så slipper du trycka på pilen längst upp till vänster.

4. Stäng av förhandsvisning av SMS
Om man får ett SMS och telefonen är i vänteläge så visas en del av texten, och det går att välja bort genom att man går till ”Inställningar” > ”Allmänt” > ”Lösenkodlås” och sätta en kod där, där kan man även välja om man vill ha förhandsvisning på SMS eller inte.

5. Dubbelklick på Homeknappen vid knapplås
Ett dubbelklick” på ”home”-knappen när telefonen är låst, tar fram en snabbnavigeringsmeny för med ”forward-backward-pause”.

6. Helskärmsbild på den som ringer
Vill man se en helskärmbild på den som ringer istället för den lilla i hörnet, så går man in på den kontakten, klickar ”edit/ändra”, klickar på bilden och väljer en bild från bildbiblioteket i telefonen.

7. Klicka på albumbilden för låtlista
Om man lyssnar på ett album och klickar på albumbilden så kommer låtlistan fram.

8. Stäng av iPoden efter en viss tid
iPod-delen har en Sleepfunktion. Gå in på klockan och välj timer. Välj sedan När tiden går ut och tryck sedan på Sätt iPod i vila.