Test: iSecureFit – Bra ljud i bra prisklass

En bra låt och lugn miljö renderar till ett stort lugn hos många människor. Att kunna slappna av är av stor vikt för att vi ska klara av den häktiska vardagen, och vad vore inte bättre än en grym ljudupplevelse med ett par bekväma hörlurar? Vi har testat flera par, varav iSecureFit från Kaptenx.se.

Hörlurar finns det tusentals av, från försumbara summor till skräckinjagande slutpriser. Att avgöra om ett par hörlurar uppfyller sina krav är enkelt, att dock påstå att dom är bra, mindre bra, medelmåttiga med mera är dock lättast att göra när man sätter dom i ett förhållande och jämför dom med något. Jag har valt att sätta iSecureFit mot Koss porta pro och Aircoustic.

Om vi ser till iSecureFit till och börja med är det ett par riktigt bekväma hörlurar som med sin tyngd lägger sig bra i örat. Dom är väldigt lätta att använda och dom sitter bekvämt. Sladden är alldeles lagom, varken för lång eller för kort och som grädde på moset har lurarna en mikrofon som fungerar som iPhone-hörlurarnas originalmick. Med ett klick svarar respektive lägger man på luren, dubbelklick bläddrar man i iPod och med trippelklick går man bakåt i spellistan, hur bra som helst.

Om vi ska se till ljudkvalité är det dock viktigt att man är vaksam nu. iSecureFit kostar 119 kronor vilket innebär att det är lågbudget-lurar. Att ljudet är bra är inget snack om saken, men detta gäller för sin specifika prisklass och inget annat. När man jämför ljudkvaliten hos iSecureFit med exempelvis Koss blir ljudet aningen ihåligt och tamt. Det är ingen tvekan om att man får vad man betalar för helt enkelt. Jag vill dock inte säga att ljudet är värdelöst, istället vill jag påstå att jag är väldigt imponerad av att ett par lurar för 119 kronor kan ha ett så pass bra ljud som iSecure faktiskt har.

Att en markant skillnad i ljud urskiljdes kan bero på att jag valde att jämföra dessa 100 kronors-lurar med Koss som ligger på 300 kronor respektive Aircoustic som ligger på 500 kronor. Vi har tre helt skilda prisklasser där alla tre par är fantastiska sett till vad dom ska leverera. Om jag ska rekommendera ett par av dessa tre blir det Koss men här blir det också en individuell aspekt. Jag föredrar att ha ”hörselkopor” på mig vilket för många är ett rent helvete. Med andra ord, föredrar man rena lurar är det antingen Aircoustic eller SecureFit som gäller, såvida man inte vill ha något annat märke, finns som sagt mycket att välja på.

Slutligen kan vi säga följande, är man ute efter billiga hörlurar med bra ljud är iSecureFit att rekommendera. Vill man dock ha en ljudupplevelse som väger lite tyngre måste man flytta upp ett par prisklasser. Är man kräsen kommer iSecureFit inte att uppfylla dom krav man har.

  • Sitter bra i öronen
  • Bra mikrofon.
  • Bra ljud för sin prisklass.
  • Ihåligt ljud i jämförelse med dyrare hörlurar.

Betyg: 4/5

iSecureFit

Passar till: iPhone 3G & iPhone 3G S
Medföljer:
Köp: iSecureFit hos KaptenX.se

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.