iPhoneGuiden.se

iPhones egna lurar är inte dom bästa ute på marknaden, det kan vi nog vara överens om. Något som dock gör dom väldigt användbara är att du kan pausa, höja och sänka samt navigera din musik via kontrollen som finns på hörlurarna. Men hur vore det om du kunde göra det med valfria lurar?

Griffin Headphone Control Adapter gör det omöjliga möjligt. Men hur bra är egentligen det lilla tillbehöret som kopplas mellan din telefon och dina lurar?

Till och börja med kan vi konstatera att Griffins adapter är riktigt stilren och snygg. Den är utförd i svart ”chromad” plast som passar perfekt med den svarta versionen av iPhone. Det som gör den väldigt användbar är också att den passar  iPhone 4 även om du har Apples Bumper på. Det innebär även att Griffin bör passa till övriga skydd som finns ute på marknaden.

Frågan är då hur funktionen uppfylls? Nog för att den gör det, kontrollen fungerar precis på samma sätt som Apples egna headset där du pausar, byter låt, höjer och sänker samt aktiverar voice control via olika knappkombinationer. Knapparna har perfekta lägen vilket gör att det är otroligt enkelt att känna sig fram på styrenheten och således även hitta rätt utan att kolla.

Något som gjorde mig lite besviken med Griffin Headphone Control Adapter var att jag fick för mig innan inköp att den skulle ha mikrofon, vilket den alltså inte hade. Adaptern hjälper dig med andra ord endast att kontrollera din musik och inte mer. Den skulle vara fullständig om den faktiskt gav dig möjligheten att tala.

Vad man än säger så fungerar den dock utifrån det syftet den har. Vill man dock göra ett ”riktigt” headset av sina favoritlurar är detta inget alternativ.

Griffin Headphone Control Adapter går att köpa på iShop.nu och kostar 279 kronor.