Test: Bilhållare för iPhone från Kensington

Det finns ett stort antal olika bilhållare för iPhone där ute, billiga och dyrare med fler finesser, vilket gör det svårare att välja. Vi har testat en trevlig kandidat värd att ta en extra titt på.

Bilhållaren kommer från Kensington och är gjord för iPhone 2G, 3G och 3GS, men passar även iPhone 4, dock utan den unika högtalarfunktionen. Den vi har testat levereras med en långarm och sugkopp för att fästas på rutan, samt en laddare.

Den långa armen till hållaren gjorde mig orolig om det skulle skaka telefonen mycket, men det visade sig att Kensington inte har några problem alls med hoppiga vägar, även om det är den längsta armen jag sett på en bilhållare för iPhone. Armen är relativt enkel att vrida och vinkla för att få den som man vill och det går även att vrida till porträtt och landskapsläge i olika lägen. Den saknar dock en kulled, men jag tycker det fungerar bra utan.

För att fästa Kensington vid vindrutan på din bil används den vanliga, men mycket användbara, sugkoppen. Med en arm på baksidan av den tjocka sugkoppen sitter den fast ordenligt. Ingen risk att hållaren faller ned.

iPhonen placeras enkelt i hållaren genom att man trycker fast den mellan två breda, fjäderbelastade armar och telefonen sitter stadigt mot fötterna. Det är ännu enklare att ta ned telefonen från hållaren och bäst av allt, den passar med tjocka skal samt nya iPhone 4. Det är en jättestor fördel att kunna ha kvar sitt skal på, det finns inget värre än när man måste sitta och pilla av skalet för att kunna få dit telefonen.

Ett annat plus för Kensingtons hållare är den unika designen, hållaren förstärker nämligen ljudet från iPhonen – helt utan ström. Med en smart konstruktion leds ljudet från iPhonens högtalare, in i hållaren och ut vid sidan. Det är verkligen märkbar skillnad, men jag kan fortfarande inte säga att det är tillräckligt högt när man färdas i hög hastighet och lyssnar på radio samtidigt. Det finns dock ett litet problem för dig som har iPhone 4, högtalaren på iPhone 4 har bytt sida, vilket gör den här funktionen oanvändbar. Som tur är finns det även ett hål på andra sidan, som egentligen är gjort för mikrofonen.

Till hållaren får man också fler gummifötter för att få bättre passform med skal eller den äldre iPhone 2G som är tjockare.

I Kensington Power and Mounting Kit medföljer även även en laddare till iPhone som används i 12-voltsuttaget. Laddaren kommer i två delar vilket gör det möjligt att använda sladden till datorn eller ta med sin vita sladd ut i bilen. Det är även möjligt att fästa sladden i hållaren, man slipper ha den liggandes på golvet.

Det här kitet från Kensington är en toppenprodukt och är en klar favorit bland bilhållare för iPhone hos mig. Det som gör hållaren till en favorit är bland annat att den passar alla modeller av iPhone med tjocka skal och den håller telefonen stadigt där den ska vara. Om jag ska nämna ett minus med Kensingtons hållare är det utseendet, på grund av högtalarfunktionen blir den större och det ser inte specielt bra ut, men rekommenderas starkt till dig som är ute efter en bra hållare till iPhone.

Kensington Power and Mounting Kit

Passar till: iPhone 2G, 3G och 3GS
Medföljer: Hållare med arm, laddare och gummifötter för bättre passform

Köp: Kensington Power and Mounting Kit hos iPhonebutiken.se

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.