iPhoneGuiden.se

Prismässigt kan Telenors abonnemang anses vara dyrt – eller extremt billigt. Till stor del beror det på hur man kan utnyttja fördelarna i abonnemanget.

Med Telenor Familj kan flera dela på samma abonnemang vilket pressar priset. Därtill finns fördelar i Telenor Change, ingen extrakostnad vid surf inom EU och i Thailand samt gratis samtal från hela världen till andra i familjen m.m.

Billigt eller dyrt? Enkelt eller krångligt – Allt beror på vilket behov du har.

telenor loga

Läs direkt om:

  1. Snabbfakta – 2. Kontantkort – 3. Bindningstid – 4. Köp mobil och abonnemang direkt – 5. Telenor Change –  6. Kundservice – 7.Sammanfattning

 

Snabbfakta – Fördelar och nackdelar med Telenor

+ Surfa inom EU och i Thailand – utan extra kostnad

+ Alltid fria samtal till familjemedlemmar oavsett var du är i hela världen (gäller Telenor Familj)

+ Möjlighet till obegränsad surfmängd

+ Billigaste alternativet – för stora familjer

 

– Dyrare abonnemang än många av dess konkurrenter

– Alltid 24 månaders bindningstid om mobil köps inkl. abonnemang

Besök Telenor

 

Abonnemang

I samtliga abonnemang ingår det som nämns nedan. Det man därmed bara behöver ta ställning till är hur mycket surf som önskas och om abonnemanget ska ha bindningstid eller inte.

Ingår alltid:

Välj surfmängd:

1,5 GBDeras absolut minsta abonnemang, Pris 249kr/mån oavsett val av bindningstid eller inte.

Önskas så lite surf finns betydligt billigare abonnemang i Hallon och Vimla. Däremot ingår fördelen att det är fri surf på semesterresan (Thailand) och vissa andra fördelar.

3 GB – Har samma pris som ovan om man väljer 24 månaders bindningstid. Pris med bindningstid är 249 kr/mån och utan bindningstid 299 kr/mån.

6 GB – Kostar 299kr/mån med 24 månaders bindningstid och 349kr/mån utan.

20 GB – Kostar 329kr respektive 399 kr. Fördelen är att man från denna nivå kan välja familjeabonnemanget då surfen delas mellan flera telefoner.

40 GB – Kostar 379 kr respektive 499 kr.

60 GB – Kostar 429 kr respektive 599 kr

Obegränsat – Ett abonnemang för dig som surfar väldigt mycket och vill ha obegränsad med surf. Detta abonnemang har däremot gräns på 100GB per månad vid surf från annat land inom EU, Thailand eller Myanmar. Kostar 549kr respektive 749 kr per månad.

telenor surf

Rabatt för unga vuxna – och äldre

Om du maximalt är 26 år ges rabatt på abonnemang som har minst 6 GB surfmängd samt 24 månaders bindningstid. Rabatten är 50 kr per månad och dras automatiskt när abonnemanget tecknas.

De över 65 år får 30 kr rabatt per månad på alla abonnemang som tecknas med 24 månaders bindningstid.

 

Köpa extrasurf hos Telenor

Om surfmängden tar slut på det abonnemang du har går det snabbt att köpa till mer surf. Det går att köpa allt från 0,2GB till 20GB, detta från 49kr – 349 kr.

Hur fungerar Telenor Familj?

telenor familjTelenor Familj fungerar som ett huvudabonnemang dit flera användare kan knytas. Alla inom familjen har ett eget SIM-kort och självklart eget telefonnummer. Totalt går det att ha åtta personer inom samma abonnemang.

Genom att ha ett enda stort abonnemang blir det betydligt billigare än att ha flera mindre. Kan familjens fyra medlemmar dela på ett abonnemang med 20GB kan kostnaden bli 329 kr per månad vilket är under 100 kr per person. Dessutom kan surfen fördelas mellan användarna fritt.

På detta sätt kan Telenor, vid vissa tillfällen, vara det billigaste alternativet i förhållande till mängden surf som användarna får tillgång till. En familj med sex personer som delar på ”Obegränsad surf” betalar 125 kr per person, långt under vad det kostar hos andra bolag.

De har till och med skapat en lösning så att hunden kan få vara med i familjeabonnemanget. En liten GPS-tracker monteras på halsbandet och man kan därefter alltid följa hundens position.

 

Besök Telenor

Kontantkort

Ett gratis kontantkort kan beställas från hemsidan. Därefter kan det fyllas på via hemsidan eller hos återförsäljare (spelbutiker, mobilbutiker m.m.). Det finns två kontantkort att välja på.

Telenor Fastpris – Ring och skicka sms till ett fast pris inom den tid som kontantkortet är aktivt.

Telenor Rörligt – Passar främst de som ringer och surfar väldigt lite. Se prislista på hemsidan.

De som vill ha kontantkort under en längre tid laddar det bäst via appen. I detta fall ges även var sjätte laddning gratis. Har du idag en annan operatör och flyttar detta nummer till ditt nya kontantkort hos Telenor får du 200kr som välkomstbonus.telenor kontantkort

Bindningstid

När ett abonnemang tecknas hos Telenor finns möjligheten att välja bort bindningstiden eller välja 24 månaders bindningstid. Fördelen med att välja bindningstid är att man därmed får rabatt på abonnemanget, lägre pris på en telefon samt kan få åldersrabatt.

Lägsta rabatten som ges är 50kr per månad och som mest kan man få rabatt på 200 kr per månad.

Köp mobil och abonnemang på en gång

telenor iphone xTelenor har ett mycket stort utbud av mobiler och surfplattor som kan köpas via delbetalning när ett abonnemang tecknas. När en mobil köps ingår alltid Telenor Change (läs mer längre ner i denna artikel) vilket i korthet betyder att du en gång per år kan lämna in din gamla mobil och få en ny.

Önskas mobil är det alltid 24 månaders bindningstid på abonnemanget. Under de första 12 eller 24 månaderna är det en förhöjd månadsavgift (delbetalning på telefonen) varpå priset sedan enbart är själva abonnemanget.

I april 2018 gick det att köpa en Iphone X via delbetalning på 470 kr/mån i 24 månader om ett abonnemang tecknades. Det innebar en totalkostnad för telefonen på 11 280 kr. Fördelen ligger alltså inte alltid i ett rabatterat totalpris men att man får delbetala utan extra kostnader samt får tillgång till tjänsten ”Change”. I vissa fall kan det alltså vara billigare att köpa telefonen någon annanstans och sedan enbart teckna ett abonnemang hos Telenor.

Så fungerar Telenor Change

Om du tecknar ett abonnemang och köper telefon via Telenor ingår tjänsten ”Change”. Du kan därmed byta mobil en gång per år. Den delbetalning du hade på gamla telefonen tas bort (en ny skapas på nya telefonen) och bindningstiden påverkas inte. Därmed kan du alltid ha en ny modell utan att behöva betala fullt pris för den.

För att du ska få en ny krävs däremot att inbytestelefonen är i ”okej skick och fullt fungerande”. Dessutom ska du minst betalat av hälften av det totala delbetalningsbeloppet på din gamla mobil.

Täckning

Telenor har mycket bra täckning över större delen av Sverige. Framförallt gäller det i städer och områden söder om Sundsvall. Men även längs hela norrlandskusten anges att täckning ska vara mycket god. Se mer på täckningskartan på hemsidan.

Kundservice

Kundtjänst har öppet mellan 8-21 på vardagar och 9-17 på helger vilka nås lätt via telefon eller mail. Ett annat alternativ är att kontakta dem via social media eller via en av många butiker som finns över hela landet.

Sammanfattning

Prismässigt ligger Telenor högre än många av dess konkurrenter. Men det finns undantag. Är man många som delar på Telenor Familj är det i många fall det absolut billigaste alternativet. Att få obegränsad surf för ca 200 kr per månaden (4 personer delar på abonnemanget) är mycket bra!

En annan fördel hos Telenor är Change som innebär att man alltid har en av de nyare modellerna på marknaden.

Under semesterresan inom EU eller till Thailand finns en fördel att teckna ett bindningsfritt abonnemang då ingen extra kostnad för surf uppstår i dessa länder. De som är utomlands kan även ringa hem gratis var än man befinner sig så länge man ringer till de i familjen som är med inom Telenor Familj.

Vill du istället ha så billigt abonnemang som möjligt bör istället Hallon, Vimla eller annat lågprisalternativ väljas.

Besök Telenor