Skillnaden mellan RunKeeperFree och RunKeeperPro


RunKeeper Pro


Utgivare: Fitness Keeper, Inc.
Genre: Healthcare & Fitnes
Pris: 75 kr
iTunes-betyg: 4,5/5

Som ivrig motionslöpare var RunKeeper den första appen som jag installerade på min Iphone. Jag konstaterade snabbt att gratisvarianten gör det den ska och det finns möjlighet att använda den till ett stort antal aktiviteter. Inte bara till löpning, promenad och cykling utan även, bland annat, till längdskidåkning, rodd, slalom och rullstolsåkning.

RunKeeperFree mäter sträckan och visar den på en karta samt mäter den totala träningstiden, visar kilometertid och medelhastighet. Det går också att manuellt mata in träningsdata och även att ange eventuella träningsredskap som löpband, träningscykel eller roddmaskin.

När jag har tränat klart skickar jag mina träningsdata till RunKeeper.com där jag kan se statistik på min träning, men också dela med mig information om mina ansträngningar och vedermödor till mina vänner via bland annat Twitter och Facebook.

Allt det här finns naturligtvis i RunKeeperPro också, men eftersom den appen kostar 75 SEK så finns ytterligare några finesser som gratisversionen saknar. I den här appen kan jag få information om distansen, tiden och kilometertid under träningspasset. Jag kan själv välja om jag vill ha all information eller bara delar av den. Det är också möjligt att bestämma om jag vill ha den per kilometer, var femte minut eller när jag begär det.

En liten sak, som tilltalar mig, är att jag kan ställa in en spellista från iPoden så sätter den igång automatiskt när jag startar träningen.Det här är praktiskt och smidigt eftersom jag inte behöver starta musiken innan, fälla ner iPoden och sen starta RunKeeper. En liten detalj som jag personligen är förtjust i.

Men det som gör att jag tycker att RunKeeperPro är värt pengarna är att jag kan programmera mina egna intervaller. Jag kan välja om jag vill ha intervaller i tid eller i distans. Jag kan välja om jag vill att mina intervaller ska upprepas och i så fall hur många gånger. Det är enkelt att programmera mina intervaller i förväg och när det är dags för mig att träna väljer jag bara den variant jag vill ha och ger mig iväg.

Det finns dock en detalj som jag saknar och det är möjlighet att dela min träning live. Det saknas inte helt och hållet eftersom jag kan köpa till ytterligare en tjänst på RunKeepers hemsida som heter RunKeeperFitnessReports. Den tjänsten kostar $4,99 per månad eller $19,99 per år och då får jag rapporter där jag kan analysera min träning djupare och jag får även tillgång till LiveTracking. Eftersom jag bara är intresserad av att kunna dela min träning live så väljer jag att inte köpa till den tjänsten utan hoppas att den kommer att bli tillgänglig även för mig i framtiden.

Jag tycker att RunKeeper är en bra, enkel och rent av rolig app. Den underlättar helt klart min träning och den fyller absolut de behov jag som motionslöpare har av en träningsapp.

RunKeeperFree RunKeeper Free

RunKeeperPro RunKeeper Pro

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.