SJ tar tåget till Apple Watch

SJ är ett av de allra första företagen att lansera en svensk app i Apple Watch. I klockappen Min Resa får man som resenär en tydlig översikt och anpassad information om till exempel sittplats, spårändringar och ankomsttid.

Claes Lindholtz arbetar som affärsutvecklingschef på SJ och han är nöjd med appen:
– SJs ambition är att ligga i framkant och använda nya tekniker och innovationer. Klockappen är en del i vår offensiva digitala satsning för att göra information om resan mer lättillgänglig och tydlig för kunderna.

I mobilappen Min Resa kan resenären sedan tidigare enkelt boka, omboka och avboka resor, välja sittplats och få aktuell trafikinformation om en viss sträcka eller station. Det går också att efterregistrera resor och se aktuellt SJ Prio poängsaldo.

sj-apple-watch-highres

I den uppdaterade klockappen för Apple Watch får resenären aktuell information, anpassad efter resans olika delar. Exempelvis dyker uppgifter om aktuell avgångstid, eventuell spårändring, tid kvar till avresa och uppgifter om vagnsnummer och sittplats upp i klockan strax före avresan, medan uppgift om kvarvarande tid till slutdestinationen visas när resan påbörjats. Nytt är också att resenären får tågbiljetten i form av en QR-kod direkt i klockan.

SJs app är gratis och kan hämtas i App Store

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Hämta i App Store
Dela: