iPhoneGuiden.se

Här hittar du ett stort utbud av butiker som säljer produkter från Apple eller som är kompatibla med dessa.

iPhone, iPad

Billig Teknik

Billig Teknik har ungefär samma utbud av iPhones som kan köpas genom Apples hemsida. En väsentlig skillnad är att de även säljare begagnade telefoner. Här finns också ett brett sortiment av iPads, och även de kan köpas nya eller begagnade. Flertalet Mac-datorer finns också att köpa i antingen begagnat eller nytt skick. Billig Teknik lämpar sig bra för det Apple-fan som vill handla begagnat.

Ginza

Ginza erbjuder i princip samma utbud av iPhones som finns på Apple Store. En skillnad är att iPhone SE inte erbjuds på Ginza, där efterföljaren iPhone 6 istället är den tidigaste modellen som finns i sortimentet. Här finns även ett relativt välsorterat utbud av iPads och tillbehör till dem. Ginza erbjuder också guider i bokform för iPads

 

 

Tillbehör

Iphonebutiken

Precis som butiksnamnet antyder nischar den här affären sig mot iPhones. Förutom ett välsorterat utbud av just tillbehör till iPhones, finns även attiraljer till iPads, Apple Watches och Apple TVs. Även ett mindre utbud av tillbehör till Mac (två modeller, Air och Pro) finns i sortimentet.

Kjell & Co

Kjell & Company har ett brett utbud av iPhone-tillbehör. Deras layout är överskådlig, där du ser nästan samtliga iPhone-modeller (ända från 3G/3Gs till X) och kan se vilka tillbehör som passar de olika modellerna. Bland annat finns Bluetooth-headset, fodral och skal, hållare, kablar, adaptrar, lagring och batterier. Vidare hittar du skärmskydd, powerbanks och reparationspaket. Ett näst intill komplett utbud för dig som letar efter iPhone-tillbehör. Liknande tillbehör finns till iPads och Mac-datorer, men urvalet är inte riktigt lika stort där.

Teknikmagasinet

Även Teknikmagasinet har en tacksam layout när det kommer till att hitta tillbehör som passar en specifik modell. Efter att ha valt en modell får du fram ett stort utbud av passande attiraljer. Här hittar du till exempel FM-sändare, kombinerad bläck- och pekpenna, touchvantar, skal, musikinstrument och långa laddsladdar. Även för iPads, Apple TV och Macs finns ett relativt stort urval av tillbehör.

Iphonebutiken

Hos iPhonebutiken finns ett väl tilltaget urval av tillbehör. En tacksam funktion är topplistan, där du enkelt kan se vilka iPhone-tillbehör som köps mest. Är du inte riktigt säker på vad du vill ha, utan bara letar efter nya attiraljer, kan du säkerligen hitta något här. Bläddra bland laddare, skärmskydd, adaptrar, sladdar och liknande.

Tretti

Tretti fokuserar främst på hushållsapparater och vitvaror, men har en del artiklar som kan användas tillsammans med en iPhone. Några exempel på det är medicinskt godkända ljusterapilampor, blodtrycksmätare och smarta vågar.

Batteriexperten

Inte helt oväntat hittar du batterier till iPhones hos Batteriexperten. För att byta batteri på egenhand krävs stjärnmejsel och bändverktyg, vilket kan köpas med i paket tillsammans med vissa batterier som passar äldre modeller. För batterier som passar till nyare modeller än iPhone 6s Plus finns dock inte detta. Hos Batteriexperten hittar du även batterier till iPad och Macs.

Headler

Som namnet kanske avslöjar till viss del, är det här en butik som säljer hörlurar. Lurarna är inte enbart anpassade till iPhones, men går naturligtvis utmärkt att använda tillsammans med dem. Undantaget är hörlurarna som inte är trådlösa, eftersom modeller från iPhone 7 inte har något uttag för dem (även om det finns adaptrar som löser detta). Med det sagt finns en rad olika bluetooth-hörlurar att bläddra bland här.

Mobiman

Mobiman är en e-butik med ett stort lager av mobiltillbehör. Till iPhones hittar du bland annat adaptrar för trådlös laddning, transparenta skärmskydd och skal i olika färger, mönster och motiv. Något som sticker ut i sortimentet är urvalet av roliga skal. Till exempel finns här plastskal med 3D-katter i silikon fästa på baksidan. Även tillbehör till iPads finns, men Mac- och Apple Watch-tillbehör saknas.

ITsajten

Hos ITsajtens sortiment finns en kombination av standardtillbehör (så som vita strömadaptrar och laddare till exempel) och lite mer uppseendeväckande attiraljer. Till de sistnämnda kan till exempel en Pokemon Go-Powerbank, en mössa med inbyggda hörlurar och ett explosionssäkert skärmskydd räknas. För Apple-fanet finns här också ett välsorterat urval av Mac-tillbehör.

NordicBox

Nordicbox gör det enkelt att hitta tillbehör till din iPhone. På startsidan väljer du först kategori (till exempel mobiltillbehör), sedan varumärke (Apple) och därefter den modell du har. Väl på tillbehörssidan kan du välja färger och längder vilket gör letandet ännu lite lättare. En fördel är den fasta frakten på 19 kronor.

Prylstaden

Precis som hos Mobian är utbudet hos Prylstaden inte särskilt väluppdaterat. När till exempel skal ska väljas finns alternativ för iPhone 4/4S, iPhone 5/5s samt 6/6+, men inget för 7 eller X. Bland det annars stora sortimentet finns både grundläggande attiraljer och de som kanske matchar lite mer specifika behov. Till exempel finns en fläkt som kan kopplas in i laddningsuttaget och ett vidvinkelobjektiv som kläms på kameralinsen.

Skalhuset

Precis som namnet antyder har den här butiken en tydlig nisch mot skal. Det är enkelt att hitta skal som passar till olika iPhone-modeller, oavsett om du har iPhone X eller 3GS. Likaså är det enkelt att hitta tillbehör och skal till både iPads och Macs. Förutom skal tillhandahåller de också laddare, hörlurar och reservdelar.

Teknikproffset

Kategoriseringen av de olika tillbehören är välgjord hos Teknikproffset. Du börjar med att välja din modell, varpå du tas till en sida där du kan välja kategorier som Bilhållare, Bumpers, Gadgets, Högtalare, Objektiv, Skärmskydd och Sportarmband. När du tryckt på en kategori tas du till produktsidan, där en användarvänlig sorteringsfunktion finns. Även tillbehör till iPads och Macs finns här.

TheMobileStore

TheMobileStore har en liknande funktion som Nordicbox, vilket gör det enkelt att snabbt hitta det tillbehör man är ute efter. Först väljer du tillverkare, sedan modell och därefter vilken typ av tillbehör du är ute efter. I det sistnämnda fältet har du en rad olika alternativ, bland annat Designskal, Väskor, Skärmskydd, Kablar, VR-glasögon, Biltillbehör, Fjärrstyrning, Selfie Sticks och Hållare.

Smarta Saker

 

Clas Ohlson

 

MegaShop

 

Abonnemang

Hallon

Hallon har profilerat sig som en av billigare operatörerna, och även de senaste iPhone-modellerna kan hittas till relativt låga kostnader här. Månadskostnaderna kan skilja sig med flera hundralappar beroende på om du köper telefonen med ”Liten” eller ”Stor” (som är abonnemangsvarianter). ”Stor” ger dig 4 GB data, fria samtal samt fria sms, medan ”Liten” ger dig samma sak, men med hälften av surfdatan.

Halebop

Även Halebop hör till operatörerna med lite lägre priser. Eftersom de ingår i Telias nät, kan användarna räkna med mycket god täckning. Målet är att kunden ska kunna ringa, surfa och skicka SMS var än i Sverige man befinner sig. Som med många andra lågprisoperatörer finns ingen support att ringa till. Istället är det chatt eller e-post som gäller.

MyBeat

MyBeat lämpar sig bra för den som vill ha mycket surf, och precis som en rad andra nya operatörer placerar de sig i lågprissegmentet. Dock finns det såväl billiga som lite dyrare abonnemang att välja mellan – flexibiliteten är en annan styrka hos den här operatören. Villkoren är schyssta och ingen bindningstid finns. En väsentlig skillnad mellan MyBeat och många andra lågprisoperatörer är att support över telefon, snarare än enbart över mail och chatt, finns tillgängligt.

Vimla

Vimla har profilerat sig som ett schysst företag som gör det enkelt att skaffa ett billigt abonnemang. Du kan enkelt anpassa utformningen av abonnemanget efter dina behov. Du kan välja hur många GB surfdata du vill ha i månaden och om du vill ha fria samtal och SMS eller inte. Du ser direkt hur månadskostnaden ändras när du gör dina val. Vimla har ingen försäljning av telefoner.

Fello

Hos Fello kan du välja mellan olika abonnemangspaket, men har inte lika stor frihet som du har hos till exempel Vimla. Att skaffa abonnemang här är enkelt – du klickar helt enkelt på det paket du önskar och fyller i adress samt slutför köpet. I likhet med Vimla säljer Fello inte telefoner.

Telenor

Precis som hos Hallon kan du få med dig en iPhone tillsammans med abonnemangsprenumerationen. Vid en första anblick tycks dock priserna vara något högre här, men det följer också med fler funktioner. Till exempel får du med 100 GB extern lagring och möjligheten att samla familjen i ett abonnemang, när du köper en iPhone X. Du har flera alternativ när det kommer till surfdatan (ett plus för den som reser mycket är att surfen ingår i EU, Thailand Malaysia och Myanmar).

Tellnes – Företagstelefoni

Tre

 

 

Telenor  – Företagstelefoni

Telenor erbjuder flera typer av abonnemang och paket för företag. Till exempel finns Affärspaketet EU, där fria samtal, SMS och MMS samt 100 GB surf ingår i EU/EES. Telenor uppmanar företagskunder på andra sätt att ansluta till dem, till exempel genom att erbjuda rabatt ju fler som samlas på företagets abonnemang.

Böcker och filmer

Bokus

Bokus har satsat på bekväm läsning i iPhones och iPads genom appen Dito (med böcker särskilt optimerade för de två enheterna). I övrigt finns flertalet guidande böcker mot iPhones i butikens sortiment. Vissa är mer nischade mot en specifik modell eller operativsystem, medan andra är lite bredare. Här finns även guider som riktar sig mot iPads, Macs och iMovie.

Ginza

Ginza erbjuder i princip samma utbud av iPhones som finns på Apple Store. En skillnad är att iPhone SE inte erbjuds på Ginza, där efterföljaren iPhone 6 istället är den tidigaste modellen som finns i sortimentet. Här finns även ett relativt välsorterat utbud av iPads och tillbehör till dem. Ginza erbjuder också guider i bokform för iPads

Övrigt

Compricer

På Compricer.se kan du enkelt jämföra bland annat försäkringar, elavtal, lån och just abonnemang. Du får en överskådlig bild av vad de olika operatörerna erbjuder och kan snabbt välja något som passar dig.