Så mycket kostar din iPad att ladda

12 kWh. Så mycket elektrisk energi förbrukar en generell iPad under ett helt år enligt Electric Power Research Institute, EPRI. Detta är enligt samma undersökning mindre än en sjättedel av vad en PC-laptop förbrukar under samma tidsperiod och betyder att kostnaden blir en dryg tia varje år.

Kanske är det några där ute som alltid har undrat hur mycket deras iPad faktiskt kostar att använda, speciellt då allt fler har börjat utnyttja paddan till uppgifter som en dator i normala fall hade fått ta hand om? I sådana fall ger EPRI:s undersökning en summarisk bild av hur situationen är.

Det är svårt att veta exakt hur mycket var individs iPad drar då olika användningsfaktorer skiljer sig, men 12 kWh är resultatet som är baserat på att den generella användaren klarar sig på ett fulladdat batteri i två dagar. Sedan, räknat på dagens elpriser som naturligtvis även de skiljer sig, så blir priset för att ladda paddan drygt 10kr. Inte alls farligt, eller?

För att sätta 12 kWh i ett sammanhang så har andra tekniska prylar testats. En PC-laptop, som inte specificerats till varken storlek eller modell, förbrukar enligt EPRI 72,3 kWh varje år och en generell 42” plasma-TV förbrukar drygt 360 kWh under samma period.

Källa: EPRI [Via]

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.