iPhoneGuiden.se

Sök

Först och främst är detta en varning för alla rykteshatare! Detta är en artikel om rykten som berör nästa generation iPad. För er andra som är lite nyfikna på denna sedvanliga explosion av rykten innan lanseringen av en iEnhet, ta er en titt nedan!

Ovan ser ni en bild som cirkulerat runt på nätet. Bilden skall föreställa både ”iPad 3” och det nya bakstycket, men även iPad 2 och dess bakstycke. Till höger på bilden hittar vi den påstådda ”iPad 3” och ett par nya hålfästen som indikerar på annan hårdvara.

Det finns nu ett flertal olika smårykten som man kan plocka ur denna bild tack vare dessa ”hål”. Något som listas nedan för en lättare översikt med hjälp av vår källa 9To5Mac:

”A. Du kan se att monteringsfästena för moderkortet har fått annan placering. Vilket möjliggör…

B. Större batteri. Vilket kan vara för att få en längre batterietid, eller bara för kompensera nya mer energikrävande komponenter. Såsom ny processor eller ny skärm.

C. Kameran och ”hålet” för kameran är också smått annorlunda jämfört mot iPad 2. Svårt att se, men en skillnad finns det.

D. Skärmen kommer också ha skillnader om man jämför med iPad 2. Detta kan betyda vad som helst, alltifrån en ny ”super-skärm” som det ryktats om förut, eller kanske bara en omdesign i monteringsfästet.

Utöver detta återfinns magneter på sidan som troligtvis är för att Smart Cover skall fungera korrekt. Vilket kan betyda att ni som har Smart Cover för iPad 2 och som fullkomligt älskar konceptet också kommer kunna använda er av ett Smart Cover för iPad 3.”

Dessutom kan nämnas att 9To5Mac själva har undersökt sina källor och det har visat sig att ett stort antal av sådana här ”bakstycken” har varit på vift. Vilken kan vara en indikation på att Apple förbereder en lansering i mars och har redan nu börjat det så kallade ”pre-produktion-stage”.

På flertalet andra sidor har det också sagts att ”iPad 3” kommer bli en gnutta tjockare. Kanske en milimeter. Antingen för större batteri, 4G-antenn eller liknande. Men källorna som haft detta bakstycke i hand har inte märkt av några större mått och inte heller kunde de påvisa en tjockare design.

När vi ändå är inne på rykten och den tredje generation iPad kan vi inte gå ifrån det faktum att senaste generationen av iProcessor för iEnheterna kommer lanseras i en ren och skär symbios med den senaste iPaden. Vi har hört rykten om en fyrkärnig processor men det allra senaste är att ännu en två-kärnig processor, fast med mycket starkare GPU, kommer implementeras. GPU är alltså den ”grafiska processorn” och som betyder mycket vid krävande spel. Något som också mycket väl skulle hjälpa till med en eventuell Retina-skärm med ett väldigt högre antal pixlar.

Hur det än blir kommer vi snart få svar på vad Apple arbetat med senaste året.