Rykte: Får nästa MacBook nytt surroundsystem?

Att ljudet i en laptop oftast är tunt och diskant är knappast någon nyhet. Det är svårt att få in bra högtalare med bra ljud när man samtidigt strävar efter att skapa en så tunn och smidig laptop som möjligt, och att Apple är ett företag som lägger ner mycket tid på ljudet till sina iEnheter är väl knappast något man kan påstå heller. Men är det nu Apple skapar en laptop med bra ljud?

Enligt ett patent från Apple som publicerats av United States Patent & Trademark Office arbetar Apple just nu med nya omvandlare till sina högtalare som i kombination med flera högtalare skall bli det nya ljudsystemet i framtidens MacBook. Man försöker förminska dessa högtalare för att göra allt ännu mer smidigare.

På bilden ovan kan man se användingen av flera högalare som är inbyggda i skalet. Högtalarna bedvid displayen gör att man får rätt frekvenser och att de är i rätt läge med lyssnarens öron, istället för att ljudet färdas rakt upp som de gör på nuvarande MacBook. Som sagt är det väldigt svårt att få till ett bra ljud på en laptop eftersom den är så smal men idén med ett flertal högtalare på olika höjd och riktning gör att man kan utnyttja dessa lägen till de olika frekvenser som finns. För att göra en lång historia kort; De högtalare som sitter bredvid displayen tar hand om de höga frekvenserna, de högtalare som är placerade vid tangentbordet tar hand om mid & low-frekvenserna.

Personligen tycker jag att det är bra att Apple försöker förbättra sitt ljud lite. Tar man iPaden som ett exempel kan man knappast påstå att mono-ljud riktat åt helt fel håll ger en bra ljudupplevelse. Om jag skulle vilja lyssna på musik, och samtidigt njuta ordentligt av den kopplar jag hellre in min laptop i ett riktigt bra surroundsystem i vardagsrummet. Även fast två högtalare brevid displayen skulle göra att datorn blev aningen bredare skulle jag inte vara den som klagar! Kommer vi se ”The New MacBook” i år?

Källa: http://9to5mac.com/

admin

admin

Skribent

Dela: