Apple, iPhone 5, glasskal

Rykte: Är nästa iPhone-skal helt gjort av glas?

Gång på gång lägger Apple händerna på gamla som nya uppfinnigar och lösningar för att ta patent på dessa. Denna gång handlar det som ett skal som är helt och hållet gjort av glas. 

Apple, iPhone 5, glasskal
Bild från http://www.engadget.com

Ett sådant skal skulle i så fall tillverkas av en ihålig glas-tub eller två glasdelar som sedan sätts ihop. Detta material stör inte radiovågorna från telefonen och telefonen skulle dessutom vara helt vattentät. iPhone 4 och 4S är egentligen inte så långt ifrån denna idé. Dock består deras skal av två glas-delar och en metall-ram.

Fördelar har även nackdelar, och med en gång stöter man på vissa problem som inte är någon överraskning; en smartphone gjord uteslutande av glas ser förmodligen väldigt bra ut, men är också väldigt sårbar mot eventuella fall och andra hårda slag, och sitter skalet helt ihop skulle en lagning / ett utbyte förmodligen kosta en hel del.

iphone 5, rykte, koncept, glasslaö

Man skall trots allt inte förbise de facto att ett glas-skal skulle lösa alla slags antennproblem man stött på i tidigare iPhones, och detta har även Apple skrivit om i sitt patent:

Some of the reasons for using glass over other materials are that glass is strong, stiff, and radio transparent and therefore a suitable material for an enclosure of an electronic device capable of wireless communications.

Det är inte säkert att Apple tänker sätta detta patent i verket, men vi kan ju i alla fall hoppas! Att slippa antennproblemet och dessutom få en vattentät smartphone skulle ta Apple till en ännu högre nivå, eller kan Apples framtid krossas helt och hållet?

Vad tycker du om ett skal helt gjort av glas?

Källa: http://mashable.com/

 

 

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.