Rykte: Apple planerar släppa en iPhone mini

Sedan tidigare går det rykten om att vi kommer få se en ny iPhone till våren eller sommaren, men nu fylls Apples ryktespåse med lite nytt innehåll. Detta rykte gör gällande att vi kommer få se en iPhone mini.

Det är webbsidan Macworld som skriver att det kan vara på gång med en lansering av en iPhone, modell mindre. Macworld skriver att det planerats en minimodell under en längre tid, och att det nu kan vara dags att den får se dagens ljus. Det vore kanske inte så konstigt, då man tidigare krympt sina olika enheter. Bland dessa finner vi iPod som blev iPod nano. Så sent som i höstas fick vi en iPad mini och iMac har ju en mindre variant kallad mac mini.

Dock kan man fråga sig: Varför en iPhone mini? Högst troligt vill Apple komma närmare argaste konkurrenten Samsung, så fruktbolaget kanske släpper lite på sin rätt stela policy att lansera så få produkter per år. Men då kommer nästa fråga: Hur liten kommer iPhone mini bli? Jämför man Samsungs senaste modell, Galaxy SIII och SIII mini så är ju deras mini lika stor som en iPhone 4 ungefär. Ska Apple då släppa en krympt variant av iPhone 5 eller blir det en mindre storleksvariant av iPhone 4?

En annan orsak till att Apple skulle släppa en iPhone mini skulle vara att den troligtvis skulle kosta mindre, vilket inte skulle vara så dumt då Apples telefoner idag är relativt dyra att köpa, oavsett man tecknar abonnemang eller köper den kontant.

Vi får se vad som händer under året. Många rykten när det gäller Apples produkter har ju faktiskt slagit in, så har vi tur får vi se lite roliga nyheter i år, kanske en iPhone mini.

Källa:Macworld

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.