Rykte: Apple jobbar på fysisk handkontroll till iOS-enheter

Med varje generation av Apple-produkter så fortsätter utvecklingen – precis som det ska göra. Med den nya generationens iPad, som nu är tillgänglig på marknaden efter att ha släppts i mars, har ämnet om gaming hamnat på tapeten allt oftare.

AnandTech har nu tagit upp frågan i samband med deras test av den nya iPaden. Diskussionen som har förts har skett i jämförelse med iOS:s huvudkonkurrent Android, och handlar om den senares relativa kompatibilitet med fysiska tillbehör för att berika spelupplevelsen.

Externa handkontroller är naturligtvis huvudämnet och bl.a. har Androids flaggskepp inom tablet-världen – Asus Transformer Prime – tagits upp som ett klart exempel med ett mål om att vara så pass anpassningsbar som möjligt, och det är inte bara mjukvarumässigt. Nu menar källan att Apple jobbar med ett ”internt projekt” som de själva beskriver det.

”Although many casual Android/iOS games do just fine with touch, some are certainly better suited for some sort of a controller. While controller support in Android in its infancy at best, it’s more than iOS currently offers. I know of an internal Apple project to bring a physical controller to market, but whether or not it will ever see the light of day remains to be seen. As smartphones and tablets come close to equalling the performance of current game consoles, I feel like the controller problem must be addressed.”

Baserat på det som är skrivet ovan är inget hugget i sten. Det de menar är att de mobila enheter som Apple producerar i dagsläget, i form av iPhone och iPad, har tillräckligt med kraft under huven för att utnyttjas av vissa typer av spel på ett bättre sätt – exempelvis med en handkontroll. Att då Android i nuläget har kommit längre inom området gör det än mer relevant att även Apple och iOS hoppar på tåget.

Personligen anser jag att det inte är mer än rätt att diskussionen tas upp. Däremot är jag mer tveksam till en officiell Apple-produkt. Istället hade jag föredragit om tredjepartstillverkare kunde anpassa egna tillbehör till iPhones och iPads, förslagsvis med någon officiell API för speldosor.

Vad tycker ni? Vore tanken intressant att spela någon gammal favorit genom AirPlay och en Apple TV med en klassisk handkontroll?

Källa: 9to5Mac

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.