Polariserade solglas kan hindra dig från att se din iPad-skärm

Vi går mot ljusare tider och med våren kommer det ljuvliga solljuset. När graden av skadligt UV-ljus ökar plockar många fram sina solglasögon. Det finns många typer av solglasögon, olika färger, former och typer. Polariserade glas används främst av yrkeschaufförer och seglare, men fler och fler upptäcker fördelarna.

Polarisationen i glasen tar bort bländande ljus och reflexer från exempelvis vattenytan. Enkelt förklarat finns två typer av ljus, horisontellt och vertikalt. Det horisontella är ljuset som upplevs som störande, vilket har uppkommit genom reflektion från en plan yta (exempelvis vatten). Ett polariserat glas släpper bara igenom vertikala strålar och blockerar alla horisontella.

Detta blir ett problem när det kommer till skärmen på iPad som skickar ut både vertikalt och horisontellt ljus, med hel utsläckning av skärmen i porträttläge. Detta betyder att du endast kan se din iPad i landskapsläge med polariserade glasögon, vänder du på skärmen till porträttläge blir den nästintill eller helt svart. Andra tillverkare har löst detta genom att lägga utsläckningspunken mitt emellan lägena. På iPhone är detta inget större problem då endast färgerna störs av polariserade glasögon.

Taggar:

admin

admin

Skribent

Dela: