iPhoneGuiden.se

Playstation 3 har länge förknippats som den mest säkra enheten mot tredjeparts-mjukvaror och hack. Förmodligen kommer den även att fortsätta att klassas som den mest svårupplåsta maskinen vi sett hittills, dock är den nu knäckt och spel från hårddisken och externa minnen är nu ett faktum.

Det här har inte mycket att göra med iPhone eller Apple, det är dock en väldigt stor sak som har skett nu på spelmarknaden och det finns förmodligen tusentals som jublar samtidigt som tusental sitter och gråter. Playstation 3 har blivit Jailbreakad med hjälp av ett plug & play minne som ansluts till USB-porten.

Det är Ozmodchips.com som är källan bakom det nya chippet och det talas om att dom använt sig av GeoHot:s upptäckter tidigare i år för Playstation 3. Genom att ansluta USB-chippet kan du dumpa och göra backuper av dina spel, lagra och spela dom direkt från din konsol. Hur pass snabbt Sony åtgärdar problemet spekuleras det också om men för er som är intresserad att veta mer om PS3 och hack kan läsa här.

Chippet kostar än så länge 169.99 $ så om man inte har allt för bråttom är det nog läge att vänta.