iPhoneGuiden.se

Search

Apple har för vana att lansera en ny mobiltelefon varje höst, så nu ställer sig många frågan: När släpps iPhone 14? Det är nu knappt ett år sedan version 13 lanserades, och många längtar efter att företaget ska presentera nästa generation av sin flaggskeppsprodukt.

Nya iPhone väntas presenteras i september

Nu verkar alla som längtar ha fått ett datum för när de får svar på sina frågor, i alla fall om man ska tro uppgifter från amerikanska Bloomberg. Enligt dessa väntas Apple presentera nya iPhone 14 den sjunde september 2022 på ett event vid namn ”Far Out”.

Under eventet ska Apple enligt uppgift tillkännage de fyra modeller som ingår i den nya mobilserien: standardversionen och en version med större skärm som de kallar Max, samt de mer kraftfulla Pro och Pro Max. Det verkar alltså inte som att mobilen släpps i modell ”mini”, till skillnad från sin föregångare.

Det är dock inte bara nya iPhone som väntas presenteras den sjunde september. Enligt källor ska företaget även delge information om nya modeller av deras Mac-datorer, iPads och Apple watches.

När kommer iPhone 14 ut?

Vi vet sannolikt vilket datum den nya mobiltelefonen kommer presenteras, men när släpps iPhone 14 i butik? Enligt Bloomberg ska flertalet butiker fått instruktioner om att göra sig förberedda för en stor produktlansering fredagen den 16:e september, vilket alltså väntas vara datumet när iPhone 14 kommer ut.

Dessa uppgifter stärks av historien, då det vid tidigare lanseringar dröjt omkring en till två veckor mellan presentation och att mobilen finns tillgänglig att köpa. Mobilseriens förra upplaga, till exempel, presenterades den 14:e september och officiellt släpp var den 24:e samma månad.

Utseende, storlek och funktioner

Nya iPhone 14 sägs vara mycket lik sin föregångare till utseende och storlek. Utseendemässigt lyfter källor fram de nya färgalternativen som en av de stora skillnaderna. Dessutom menar rykten att frontkameran kan se annorlunda ut. Kameran, tillsammans med Face ID-sensorerna, ska nu få plats i en mindre, pillerliknande utskärning i skärmen.

Det ryktas även om att den bakre kameran ska få sig en uppgradering. Detta rör främst de större och mer kraftfulla versionerna av telefonen. Enligt Apple-analytikern Ming-Chi Kuo kommer dessa besitta en ny ultravidvinkelkamera och med pixlar som gör att kameran ska prestera bättre i situationer där ljuset är svagt.

Därtill ryktas det om högre prestanda och snabbare laddning. Enligt uppgift ska Pro-modellerna besitta stöd för 30 watts snabbladdare. Detta att jämföra med de två föregående Pro-versionerna av Apples mobiltelefon, där 20 watt var maximalt.

Prishöjning att vänta?

Den som vill köpa den nya mobiltelefonen kommer sannolikt få anpassa sig efter en prishöjning. Analytikern Dan Ives håller en höjning om 100 dollar för Pro-modellerna som troligt. Tidigare nämnda Ming-Chi Kuo menar dock att det kan röra sig om större ökning än så.

Just nu florerar många rykten kring utseende, funktioner och pris – och de flesta bör tas med en nypa salt. Det är ju trots allt ingen annan än Apple själva som ännu vet säkert. Vi får därför vänta tålmodigt till den sjunde september för att få reda på svar