iPhoneGuiden.se

Sök

Senast uppdaterad: 2022-09-09

Appen My Fitness Pal har gjort det snabbare och smidigare än någonsin att hålla koll på din diet och träning. Genom att använda appen kan du få den bästa hjälpen för viktkontroll, och det är gratis att göra det.

Appen fokuserar på att du själv ska kunna sätta mål och enkelt genomföra och följa upp på de målen. Därför inkluderar tjänsten såväl inspiration för mat och träning som praktiska steg där man till exempel räknar kalorier.

Det är förmånligt att man har en del förkunskaper om kalorier och kaloriräkning när man använder appen, men man kan även klara sig utan. Det är även smidigt att ha engelska-kunskaper, då många av appens funktioner endast finns tillgängliga på engelska för att vara en aktiv internationell konkurrent inom hälsokost-appar.

Appen i fråga har dessutom visat sig vara högkvalitativ. Den har bland annat vunnit GQs Fitness Awards pris 2020 för att vara en av världens bästa appar för mat och hälsa.

Så fungerar My Fitness Pal

My Fitness Pal fungerar huvudsakligen som en måltidsbokföring, men de har även en hemsida med en användbar blogg och forum. Appen kan hittas och laddas ned gratis i såväl App Store som i Google Play. Väl nedladdad kan man använda den på telefon, smartklocka, eller surfplatta.

Appen

Det finns en gratisversion, där man kan logga maten manuellt, samt en premiumversion som inkluderar mer anpassade träning- och kostplaner samt enklare bokföring genom till exempel scanning av matvaror för kaloriräkning. Premiumfunktionen kostar 109 kr i månaden.

Appen börjar med att räkna ut hur många kalorier du behöver äta per dag med dina värden (vikt, längd, hur aktiv du är i ditt jobb, samt målvikt). Varje dag lägger du in vad du äter och hur mycket du tränar, och appen visar varje kväll hur långt kvar du har till ditt mål. Det spelar ingen roll om du vill gå upp eller ner i vikt, även om den känns mer utvecklad för viktnedgång.

Appen sparar vad du äter och dricker så du lätt kan gå tillbaka och se över tid hur din konsumtion ser ut. En viktkurva där du själv väljer när du ska lägga in nya punkter finns också om du vill använda den. När du sammanfattat din dag varnar appen om du äter på ett ohälsosamt sätt, exempelvis vid ett för litet dagligt intag.

Hemsidan & Bloggen

My Fitness Pal har dessutom lagt ett stort fokus på att skapa en användarvänlig hemsida. Den största delen av deras innehåll på hemsidan är på engelska, vilket kan göra det svårt för svenska användare. Detta gäller speciellt när man kommer till bloggar och inlägg på forumet, där till exempel matrecept skrivs med amerikanska mått och termer. Tycker man att det känns tufft med engelskan så kan man ta hjälp av Google Translates direkt-översättningsprogram som man kan hitta längst upp i fönstret.

På hemsidan kan man även få basinformation om kaloriförbränning och fysisk aktivitet. Under fliken ”träning” går det att se ungefär hur många kalorier man bränner om man gör en viss aktivitet eller träning under en viss tid i relation till sin egen vikt. Aktiviteterna varierar från såväl specifika övningar och sporter till aktiviteter så som gitarrspelning eller bilreparation.

Snabba fakta

+ Enkelt att logga sitt kalori-intag

+ Bra inspiration i appen och på bloggen

+ Kompatibel med många typer av plattformar

 

– Få gratis-funktioner

– Anpassat för amerikanska användare (mått, språk, etc.)