iPhoneGuiden.se

Sök

Apples konferens gällande iPhone 4 är nu avslutad. Flera viktiga aspekter har benats ut men framförallt har en viktig detalj presenteras, releasedatumet för oss i Sverige.

Det var klockan sju idag lokal tid som Steve Jobs öppnade upp Apples plötsliga presskonferens. Konferensen gick ut på att återigen beskriva iPhone 4:as antennproblem men även hur det går att lösa. Från presentationen framgick mer än bara information gällande antennen.

Apple inledde det hela med att säga följande;

We’re not perfect. Phones aren’t perfect”

Presentationen tog sin grund i att diskutera marknaden runt smartphones. Jobs förklarade att iPhone 4 inte är ensam om att ha problem med antennen, det framgick också att iPhone 4 har en ovanligt bra antennmottagning om man sätter den i förhållande till motorola, nokia och blackberry. Om det var modigt eller inte av Apple att använda denna strategi är svårt att svara på, dock gjorde dom detta.

Apple har valt att dämpa klagomålen och lätta på sina motgångar genom att skicka ett skydd till alla iPhone 4. Detta innebär att alla som skaffar iPhone 4 även kommer att få en så kallad iPhone Bumper. Bumpern kommer att hjälpa iPhone 4 att hålla mottagningen bättre samt skydda telefonen från stötar. Företaget har också valt att lägga till en 30 dagars ångerrätt på iPhone 4. Är man inte nöjd med sitt köp går det att lämna tillbaka telefonen och få hela kostnaden tillbaka.

Ytterligare åtgärder för antennproblemet är att Apple lägger stort krut i att förbättra mjukvaran. Det framgår inte rakt på sak om Apple kommer att göra något åt hårdvaran men det får vi hoppas på.

Slutligen, den fråga som många verkligen vill ha svar på. Apple har nu bekräftat när iPhone 4 når vårt avlånga land och det är den 30:e Juli. Idag är det alltså två veckor kvar tills iPhone 4 når dom svenska portarna.