iPhoneGuiden.se

Kaspersky Lab släpper en ny säkerhetsrapport med en granskning av den senaste utvecklingen av hot mot så kallade smartphones. Kasperskys virusexperter varnar för nya risker som uppkommit i samband med att smartphones och netbooks har ökat i popularitet. Det finns också klara skillnader i säkerhet mellan iPhone- och Androidtelefoner.

Att det finns olikheter mellan vår älskade iPhone och androidtelefoner har det ryktas om tidigare tyvärr. iPhone faller på många aspekter gällande säkerhet och det är först i OS 3.1 som antinätfisket format sig. Det har dessutom visat sig att lösenord och annan väsentlig information som används på iPhone är lätt att spåra.

Att även virus ska bli ett hot för Apple:s portabla monster är allt annat än positivt. Inte nog med att virusskydd kostar mycket, dem tar mycket prestanda vilket är väldigt sårbart på iPhone 2G respektive 3G som redan är långsamma och inte klarar av mycket arbete. Jag har nämnt det förut och nämner det igen, håller iPhone:s stormaktstid på att ta en vändning?

Kaspersky Lab är etablerat sedan 1997 vilket gör att det finns stor rutin inom området och vi måste ta information på allvar. Vi måste inse att allt virus sprider sig som en löpeld, likt svininfluensan kommer även vi i Sverige att drabbas förr eller senare.