iPhone 7 har den bästa kameran någonsin

DxOMark har gjort ett stort test av 4,7″-modellens kamera och det visade sig resultera i den högsta poängen för en iPhone genom tiderna.

Det ska man kanske förvänta sig, att varje ny generation iPhone ska vara bättre på samtliga punkter än sin föregångare. Men tittar vi på DxOMarks test av iPhone 6 och förra årets 6s så hamnade dessa faktiskt på samma poäng, trots en ”bättre” kamera i den senare modellen.

Bild: DxOMark
Bild: DxOMark

Testet visar överlag förbättringar på samtliga punkter där DxOMark är mest imponerade över snabbare och effektivare sensorer samt den nya f/1.8-linsen med optiskt bildstabilisering.

På minuskontot hamnar det faktum att autofokuset kan bli något instabilt ibland, speciellt när man fotar i mörkare miljöer samtidigt som blixten används. Även att kameran hade en tendens att tappa vissa findetaljer vid utomhusbilder med sämre belysning fanns med på listan.

Här ser vi att konkurrenterna har större kamera.
Här ser vi att konkurrenterna har större kamera.

Trots väldigt många lovord och fina egenskaper får den lägre resultat i testet än många konkurrenter. Både Samsung, HTC och Sony hamnade före med sina flaggskeppsmodeller. Vi får se om det kommande testet av iPhone 7 Plus kan ändra på det.

Här kan ni läsa DxOMarks test i sin helhet.

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: