iPhoneGuiden.se

Sök

En del av iTunes som fått oförtjänt lite uppmärksamhet i Sverige är iTunes U. Utbildningssektionen har överskuggats av musik, applikationer, podcasts och filmer. Under gårdagens event visade Apple att detta är en sektion de verkligen vill lyfta fram, bland annat genom en dedikerad applikation.

Trots att endast en bråkdel av alla användare hört talas om iTunes U, som i University, har det varit en väldigt kompetent del av iTunes under en väldigt lång tid. En plats där man kunnat hitta videor om så gott som allt man velat lära sig från ett stort antal universitet i världen. Vad sägs om ”Topics in string Theory” från Stanford, ”Building a buissness” från Oxford University eller varför inte ”Basics of Culinary” från The Arts Institute?

Den stora nackdelen hittills har varit att videorna endast gått att se på datorn med iTunes. För att öka användningen och göra det lättare att se dessa videor vart man än är har Apple nu gjort precis som med iBooks och släppt en applikation som gör det möjligt att söka, ladda ner och synkronisera material mellan sina datorer och iEnheter.

Utbudet av svenska universitet är något magert, men bland den enorma högen av skolor som finns registrerade på iTunes U finns Dalarna Universitet, Lund Universitet samt Malmö Universitet.

iTunes U finner ni i iTunes under iTunes Store och i App Store. Applikationen är kostnadsfri och fungerar på alla iEnheter.

iTunes U - Apple

Läs mer: apple.com