iTunes får sig ett lyft – Ping och ny ikon

iTunes får sig ett rejält lyft, detta bekräftat efter kvällens event. Den stora men ändå lilla uppdateringen för nya iTunes är att den får en ny ikon.

Den absolut coolaste funktionen i nya iTunes 10 är dock Ping, apples svar på Facebook och Twitter, kombinerat med iTunes. Med Ping kan du följa dina favoritartister, läsa dina senaste poster, dina vänners senaste poster. Med Ping kan du även läsa artisternas senaste loggar och om deras favoritartister, man kan alltså säga att Ping är det optimala sociala nätverket för musikälskare.

Som för dom flesta sociala nätverk skapar du ett Ping-konto i iTunes. Därifrån har du sedan hela världens musikcommunity rakt i datorn eller iPhone. En skillnad som gör sig märkbar i Ping är att du kan markera vilka konserter du ska gå på, detta kan jämföras med Facebooks event. Återigen visar Apple tydligt att det ska vara en samlingsplats för alla som avgudar musik.

Apple ser Ping som en tjänst att utforska musikens sociala värld som tidigare nämnt. Precis som för Facebook och Twitter kan du följa vänner och se exakt vad dom pysslar och sysslar med vid rådande tidpunkt. Tjänsten visar även mest nedladdade spår från person till person och är odiskutabelt ett optimalt sätt att nå ut till dina vänner och deras musikintressen.

Eftersom 160 miljoner människor i 23 länder använder iTunes, innebär detta att även Ping blir tillgängligt för samma mängd. Med andra ord kommer tjänsten bli populär snabbt och kanske värd att införskaffa? Ping kommer även att finnas i iPhone och iPod touch, nice.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.