iPhoneGuiden.se

Sök

Idag fick vi se Steve Jobs tillbaka, efter sin levertransplantation, på konferensen ”It’s only rock and roll” där han presenterade några nyheter från Apple. De största nyheterna för oss med iPhone var nya uppdateringen 3.1, som innehåller några nya funktioner, iTunes 9 med en rad nya, fantastiska funktioner och några nya spel för iPhone och iPod.

I nya iPhone OS 3.1 har Genius-funktionen uppdaterats och möjligheten att köpa ringsignaler har lagts till. Ringsignalerna kommer att kosta $ 1.29, ungefär 9 svenska kronor och det finns 30.000 olika ringsignaler att välja mellan. 3.1 är gratis och den finns tillgänglig idag.

iphonesync20090909

”So let’s move on to music.Well to start, let’s start with iTunes. We love it, we use it everyday. So do people around the world. It’s in 23 countries, and iTunes is the #1 music retailer in the world.”

iTunes har uppdaterats till version 9 med en hel del nya funktioner och den finns också tillgängligt idag. Detta är nytt i iTunes 9:

* Genius har uppdaterats och blivit smartare.
* Förbättrad synkronisering. Du kan t.ex. välja att synkronisera en speciell artist eller genre. Eller i iPhoto på en Mac, där kan du välja att synkronisera bilder från ett speciellt tillfälle.
* iTunes har även fått ett nytt utseende, mer rymlig och öppet.
* Du kan ordna dina Appar direkt i iTunes. Flytta runt, en och en eller en hel sida. Ungefär som du vill.
* Homesharing, kopiera upp ditt media med upp till 5 datorer i ditt hus.
* LP har lagts till.
* Nytt bonusmaterial – iTunes Extras

Efter att Steve har pratat om iPhone OS 3.1 och iTunes, kom Phil Schiller upp för att prata om iPod. Det är mycket intressant fakta de pratade om.

Apple har sålt över 220 miljoner iPods och 74 % av den marknaden är iPods. Microsoft har 1.1 % och Apple skojade till det, som vanligt. Alltid lika roligt. En annan sak Apple pratade om, är spelen till iPhone och iPod. Andra tv-spelkonsoler har allt för höga priser på sina spel och för få titlar. iPhone har hela 21,178 titlar, Sony PSP har 607 titlar och Nintento DS med sina 3680 titlar. Mycket imponerande måste jag säga.

Efter detta presenterades några nya spel. Ett av dem är Nova. Ett Halo-liknande FPS-spel. Det ser riktigt bra ut och du kan spela över WiFi och Bluetooth.

Till sist iPod. Idag får vi se några nya modeller av iPods. Touch, Classic, Nano och Shuffle har uppgraderats och lägra priser.

Skärmavbild 2009-09-09 kl. 20.35.19

iPod Touch – mer minne och Open GL även till Touch.
8 GB: 1 995 kr
,
32 GB: 3 095 kr
,
64 GB: 4 195 kr
iPod Classic – mer minne och samma pris.
160GB: 3 195 kr
iPod Shuffle – nya färger.
2 GB: 579 kr
,
4GB: 975 kr
iPod Nano – uppdateras med kamera (videoinspelning och uppladdning till Youtube), större skärm, FM-Radio, Genius Mixer, stegräknare, nya färger.
8GB: 1 495 kr,
16GB: 1 795 kr.