Iphone Airpods Pro

AirPods Pro (2:a gen)

AirPods Pro är utrustad med touch-kontroller, adaptiv transparens och en kraftigt förbättrad brusreducering. Prislappen är högre än standardmodellerna, men funktionerna är fler – och ljudet bättre.

Lite för mycket text? Här är det viktigaste:

  • AirPods Pro har adaptiv transparens, vilket skyddar hörseln.
  • Brusreducering är kraftigt förbättrad jämfört med standardmodellen.
  • Hög prislapp – köp bara om du använder mycket och ofta.

AirPods Pro 2

fodral AirPods pro 2

öronkrokar AirPods 2 pro

Fördelar med Pro i stället för Standard

AirPods Pro är för den som vill ha det lilla extra. Promodellen ger en bättre lyssningsupplevelse, i hög grad tack vare den aktiva brusreduceringen och den adaptiva transparensen (läs mer nedan).

En annan skillnad är att AirPods Pro har touch-kontroll i stället för trycksensor, som tredje generationens standardmodell har.

airpods pro second generation

Aktiv brusreducering

Brusreduceringen är, enligt Apple, två gånger bättre i AirPods Pro. Reduceringen är särskilt anpassad för vanliga typer av ljud som till exempel vid tågresor, flygresor eller när du sitter på ett fik med sorl och slamrande bestick och koppar.

Det funkar genom att utåtriktade mikrofoner tar upp vissa ljud och avbryter dem innan de når ditt öra.

Adaptiv transparens

Nytt för AirPods Pro (andra generationen) är den adaptiva transparensen. Syftet är att släppa igenom vissa ljud till örat och stänga ute andra. Funktionen kan också skydda hörseln, eftersom höga ljud (>85 dB) reduceras i volym innan de når örat.

Touch-kontroller

En annan nyhet för AirPods Pro är att du enkelt kan höja och sänka volymen, utan att behöva ta fram telefonen. I stället är det bara att försiktigt dra fingret längs hörlurens stjälk för att styra volymen. Uppåt för att höja, nedåt för att sänka.

Etuiet

En annan skillnad är att laddningsetuiet har både högtalare och snoddfäste. Det är kompatibelt med MagSafe i likhet med tredje generationens standardmodell.

För dig som är ny till AirPods Pro 2

Är Airpods Pro den första modell du köper? Här följer en genomgång om hur du gör för att koppla hörlurarna till din iPhone.

  1. Initiera parkopplingen. Håll caset nära iPhonen (inom ett par centimeters avstånd från skärmen). Telefonen bör vara olåst. Öppna nu bara på casets lucka och en ruta kommer att dyka upp på iPhonen. Tryck på ”Anslut”.
  2. Läs informationen. Efter att ha tryckt på ”Anslut” så kommer ytterligare ett par rutor fram. Här får du bra information om hur AirPods Pro fungerar. Till exempel kan du läsa mer om modellens brusreducering.
  3. Välj om du vill ha med Siri. Innan det är klart frågar iPhone om du vill att Siri ska läsa upp meddelanden. Siri kommer inte att avbryta dig när du pratar. Hon kommer också att aktivera lyssningsläge efter att meddelandet är uppläst, så att du inte behöver säga ”Hej Siri!” för att svara.

Frågor och svar

Hur styr jag volymen på AirPods Pro?

Det är bara att dra med fingret längs hörlurarna. Uppåt för att höja, nedåt för att sänka. I början kan det vara lite svårt att kontrollera volymen med precision.

Hur tar jag emot ett samtal?

Det är bara att trycka på inbuktningen på en av stjälkarna. Det fungerar både för att ta emot samtal och för att avsluta samtal.

Kan man träna med AirPods Pro?

Ja, det bör vara enklare än med övriga modeller. AirPods Pros passform bör göra så att de sitter stabilt i öronen, trots intensiv träning. De tål också svett och fukt. De är IPX€-certifierade, vilket andra generationens standardmodell inte är (dock den tredje).

Visar 1–16 av 100 resultat