iPad 2 blir billigare i samband med iPad 3?

DigiTimes är åter igen i rampljuset och precis som så många gånger förr är det den kommande iPad-enheten som står på tapeten. Enligt det senaste inom ämnet kan Apple sänka priset på den andra generationens läsplatta i förmån för iPad 3, i varje fall om DigiTimes har sina källor på rätt plats.

James Wang, författare och sammanställare av det senaste ryktet menar alltså på att iPad 2 kan komma att sjunka drastiskt i pris när Apple lanserar iPad 3. Enligt Wang kan det gå så långt att iPad 2 kommer att gå lös för ynka 299 $, det vill säga 200 $ mindre än dagens utgångspris som ligger på 499 $. Om vi höftar det på den svenska marknaden skulle detta kanske kunna innebära att en iPad 2, inom två till tre månader(?), kan kosta 3000 – 3500 SEK.

”With the existing iPad 2, the Apple tablet series may cover all price segments – from entry-level to high-end. Apple’s pricing strategy for its iPad series is crucial to the tablet market. It remains to be seen at what price level Apple will set its entry-level iPad. For Wi-Fi only models, US$299, US$349 or US$399 may all be possible.”

Sanningshalten i detta påstående går som alltid att ifrågasätta. Det har dock spekulerats att Apple i och med den tredje generationens tablet kommer att lansera två enheter där en enhet kommer att kosta lite mindre medan den andra skulle kosta lite mer. Självklart låter det aningen diffust men om vi ser till lanseringen av iPhone 4S ägde samma diskussion rum vilket slutade med att iPhone 3GS visade sig vara ”budget”-iPhonen.

Vill du tro på detta är det upp till dig, något som dock går att hugga i sten är att om Apple väljer att behålla iPad 2 på marknaden när iPad 3 träder fram kommer den självklart att sjunka i pris.

Källa: DigiTimes [Via]

Taggar:
admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.