iMobileCinema, ett döende projekt?

En fråga som står i rampljuset just nu är huruvida iPhone får stöd för flash eller inte. Adobe tycker att möjligheten att välja måste finnas medan Apple snarare ser flash som ett problem än en möjlighet. Dom båda företagen hintar mot varandra med kampanjer och hån (artikel) men trots det ser det inte ut som om en lösning kommer att komma.

Apple:s stränga inställning till flash känns svår att påverka, det finns dock ett alternativ, jailbreak. Jobs kämpar ständigt med att få bort tredjepartsmarknaden i iPhone av flera anledningar, ändå kommer bakslagen för Apple gång efter annan när iPhone Dev Team, Comex och för att inte tala om GeoHot levererar sina jailbreak-program. Att uppdateringar av blackra1n och övriga program över huvud taget lanseras borde få en klocka att ringa hos Apple, användarna tycker helt enkelt inte att det som finns original i iPhone är tillräckligt. Detta gäller även för flash, och det finns ett projekt som skulle kunna hjälpa många, iMobileCinema.

iMobileCinema är ett gammalt projekt som dock officiellt inte är nedlagt. Med iMobileCinema integreras flashstöd när det gäller videouppspelning i webläsaren Safari. Detta innebär att man via Safari kan gå in i Google video, YouTube och andra sidor för att kolla videoklipp direkt i webläsaren. Det tråkiga beträffande projektet är dock att det slutar vid OS 3.0, det vill säga hjärnorna bakom iMobileCinema har inte uppdaterat appen för stöd över 3.0. Vad anledningen till det kan vara är okänt då deras sista bloginlägg är daterat 22 juni 2009. Vi får helt enkelt hålla tummarna på att iMobileCinema fortfarande är under utveckling, den skulle förmodligen sitta fint hos många.

admin

admin

Skribent

Dela: