Hipstamatic disposable – för alla som saknar engångskameror

Det känns som digitalkameran alltid har varit en del av ens liv, speciellt nu när nästan alla har en hyfsad megapixel-kamera i sin mobiltelefon. Det är dock inte alls många år sedan den bästa mobilen endast hade en vga-kamera. På kamerafronten har det hänt massor de senaste tio åren, då kameran har utvecklats från en film som fysiskt skulle framkallas till något som alla bär med sig i sin telefon hela tiden.

Förr hade du 24 chanser på en rulle att få till den perfekta bilden, nu har du nästintill oändligt. Spänningen som då fanns när du hämtade ut en rulle från framkallning var magisk och kunde  plötsligt ändras till total förödelse om det läckt in lite ljus. Om du saknar spänningen kan hipstamatics nya app disposables vara något för dig.

Disposables fungerar som en gammal engångskamera med hipstamatics linser och effekter. Här måste du fotografera upp hela rullen innan du får titta på bilderna. Det finns två kameror som följer med som har två olika effekter, som du kan använda hur många gånger du vill. Vill du ha flera kameror kostar dem precis som linserna i hipstamatic men går bara att använda ett visst antal gånger innan du får köpa igen.

Bilderna blir snygga och charmiga, men det blir lätt dyrt om du gillar någon av de som kostar då den måste köpas upprepade gånger. Idén är rolig men det krävs ett ganska stort fotointresse för att njuta av den fullt ut.

Applikationen finns att ladda ner från App Store och kostar 7 kronor.

Disposable - Synthetic, LLC

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.