Hastighetskarta till Bredbandskollen i iPhone

.SEs iPhone-app Bredbandskollen har nu uppdaterats med en hastighetskarta. Karttjänsten visar mobila bredbandsmätningar på en karta direkt i iPhonen. iphone copy

Bredbandskollen är en gratisapp som mäter hastigheten på det mobila bredbandet och har funnits tillgänglig för oss ett tag, men nu har .SE uppdaterat applikationen med en karta som tidigare endast varit tillgänglig på webben. Nu kan även karttjänsten, som visar mobila bredbandsmätningar, användas direkt i telefonen. Det är också möjligt att filtrera statistiken utifrån parametrar som operatör, telefonmodell och om mätningen gjordes i en bil, utomhus eller inomhus. Bredbandskollen är gratis och laddas ned på App Store.

Den hastighet som går att uppnå med mobilt bredband varierar beroende på en mängd olika faktorer, inte minst var man befinner sig. Alla mätningar som gjorts via iPhone-applikationen sparas i .SE:s databas och visas sedan anonymt på en karta direkt i telefonen eller på Bredbandskollens hemsida. Detta låter användaren direkt se andra personers mätningar i närheten eller på vilken annan plats som helst.

Till skillnad från operatörernas täckningskartor så är Bredbandskollens hastighetskarta baserad på fler än 150000 3G-mätningar gjord av vanliga iPhone-användare runt om i Sverige. Det gör vår hastighetskarta överlägsen alla andra täckningskartor, säger Rickard Dahlstrand, projektledare för Bredbandskollen på .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur).

Sedan Bredbandskollen lanserades hösten 2007 har 23 miljoner mätningar gjorts. Ytterligare 420000 mätningar har gjorts via iPhone sedan applikationen lanserades i december förra året. Flest mätningar står Telias användare för (54%), därefter Telenor (21%), Tre (17%) och tillsist Tele2 (4%).

App Store länk: Bredbandskollen

Mer information om Bredbandskollen finns på www.iis.se

admin

admin

Skribent

Dela: