iPhoneGuiden.se

Sök

Apple Watch var först ut i rampljuset att presenteras av kvällens nya produkter. Ett yttre som är identisk med nuvarande generation men med en hel del intressanta förbättringar på insidan.

Apple Watch Series 2 är nu helt vattentät upp till 50 meter.
Apple Watch Series 2 är nu helt vattentät upp till 50 meter.
Apple Watch fick förlängningen i namnet ”-Series 2” och kommer att vara vattentät upp till 50 meter, vilket är perfekt för simmare och motionärer i vattnet. Apple har till och med specialtillverkat en högtalare som ”spottar ut” eventuella vattenrester för att hålla konstruktionen fri från vatten.

Den nya klockan blir också upp till 50% snabbare tack vare S2-chippet och utrustas även med 2x snabbare grafik gentemot dagens Apple Watch.

Displayen har uppdaterats ordentligt, nu två gånger starkare än tidigare. En förbättring som naturligtvis är speciellt anpassad för att bättre se displayen i starkt solljus utomhus.

Apple Watch Series 2 får inbyggd GPS.
Apple Watch Series 2 får inbyggd GPS.
Alla rykten om inbyggd GPS stämde och nu kan klockan ge sig ut på vift utan att vara beroende av varken en iPhone eller nätverk. En funktion som även tredjepart kan utveckla appar till.

Apple Watch Keramik

Nytt för i år är att Apple Watch nu finns i ett fyra gånger starkare material än stål, nämligen Keramik. Finns endast i ett vitt utförande och kostar (hela) 14 195:- för 38 mm och 14 695:- för 42mm inklusive ett sportband kallad Cirrus.

Apple Watch Nike+

Apple Watch inleder också ett samarbete med Nike, kallad Apple Watch Nike+ med exklusiva urtavlor och band. För att inrikta och nischa sig på löpare med ett eget gränssnitt och mer specifika notiser och layout. Finns endast i aluminium och kan förbeställas den 9 september med leverans i slutet av oktober.

Skärmavbild 2016-09-07 kl. 21.48.23

Även den första generations Apple Watch (nu kallad Series 1) uppdateras till den nya och snabbare dubbelkärniga processorn, dock utan GPS. Vi ser också en prissänkning där 38 mm börjar på 2995:-

Apple Watch Series 2 kan förbokas redan på fredag och släpps i butik veckan efter, den 16 september.