Guide: Hur du får upp lokalt sparade SHSH-filer till Cydia med iFaith

För någon vecka sedan satte säkert många i halsgropen när Saurik meddelade att SHSH för iOS 6.0 till 6.1.2 blivit oanvändbara om de sparats i Cydia. Desto lugnare kanske de blev som sparat sina i datorn, eftersom dessa fortfarande kan användas för upp/nedgradering. Dock är det alltid ett säkert kort att ha dessa filer sparade på fler ställen och nu kan man med programmet iFaith återge sina SHSH till Cydia så man även kan komma åt dom den vägen igen.

****OBS!! För att detta ska fungera så krävs det att man sparat sina SHSH-filer lokalt på sin dator****

Börja med att ladda hem iFaith. Detta kan du göra här
Öppna iFaith och klicka på ok för att komma vidare.
iFaith
När du gjort detta kommer du se fyra val. Välj Show available SHSH caches on server.
iFaith 1
Nu kommer iFaith be dig koppla in din iEnhet eller fylla i ditt ECID-nummer. Jag rekommenderar att man kopplar in enheten då detta går smidigare.
iFaith 2
När du kopplat in enheten kommer iFaith jobba ett par sekunder och visa upp en ruta där enheten identifierats. Du kommer då få frågan om du vill använda den inkopplade enheten vilket du klickar YES.
iFaith 3
Därefter kommer du få tre olika alternativ. Fetch latest SHSH blobs innebär att iFaith hämtar hem den SHSH Apple signerar för tillfället. Submit SHSH blobs to Cydia for this device är det val du gör för att återge dina sparade SHSH till Cydias server. Show list of available SHSH blobs on TSS server(s) innebär att du kan se vilka SHSH som finns sparade sen innan.
iFaith 4
Börja med att klicka på Show list of available SHSH blobs. Nu kommer iFaith hämta de filer som finns sparade sen innan. Hittas några så kommer du få frågan om du vill spara dessa. Gör det och se till att du vet vart dessa sparas.
iFaith5
Klicka sen på Submit SHSH blobs to Cydia. Nu kommer mappen med dina sparade SHSH öppnas och där väljer du vilken fil du vill skicka till Cydia. Notera att man bara kan återge en SHSH-fil i taget, så har man alla SHSH för iOS 6 så kan det ta en liten stund.
iFaith6
När alla SHSH-filer är flyttade, öppna nu Cydia och leta dig ner till raden TSS Center, öppna den och du kommer nu se att dina SHSH för iOS 6 är sparade.
IMG_0742
Jag har nämnt det förut, men det tåls att säga igen att det är enbart enheter med A4-processorer som kan ned/uppgradera mellan olika iOS-versioner, men det skadar inte att has SHSH sparade även för de nyare enheterna då det i framtiden kan bli möjligt att nedgradera även dessa.

iDevil

iDevil

Skribent

Dela:

Comments are closed.