iPhoneGuiden.se

Sök

Han har gjort det förut, och han gör det definitivt igen. Det verkar inte finnas mycket som hindrar underbarnet George Hotz från att sätta grillor i huvudet hos Apple och främst en viss Steve. Från att ha varit den första att låsa upp iPhone blir han nu även en av dom första att jailbreaka iPad.

GeoHot:s blog är en bild publicerad på en iPad med Cydia och Blackra1n installerat. Av bilden att döma går det egentligen inte att svara på om det är sant eller falskt, det som dock skiljer GeoHot från många andra är att han aldrig har publicerat något som sedan försvinnit in i tomma intet. Med andra ord kan vi konstatera att blackra1n för Apple iPad finns och kommer att lanseras någon gång inom en relativ framtid.

Hotz är dock inte den första som knäcker Apple:s nya ”dopade” iPhone. iPhone Dev Team, med Musclenerd i spetsen, har redan publicerat information och videobevis på ett program kallat Spirit som jailbreakar iPad inklusive sina föregångare, det vill säga iPhone och iPod touch. Kärnan bakom spirit är en okänd iPhonehackare kallad Comex.

Det kan vara dags för Apple att börja oroa sig. Undergroundvärlden verkar helt klart ligga ett steg före nu på alla plan. GeoHot besitter en untethered jailbreak för iPhone 3GS, på köpet har han också lyckats jailbreaka iPad som tidigare nämnt. Parallellt med detta kunde vi läsa redan för en månad sen att det finns två basebandkraschar i 3.1.3. vilket kommer att resultera i att vi med största sannolikhet kommer att se en upplåsning för kommande iPhone OS 4.0. Generellt för att ”gudabenådade” iPhonehackare gäller det att alla exploits och program kommer att lanseras när vi närmar oss juni/juli, detta för att Apple inte ska täppa till några luckor innan 4.0 och iPad 3G är ute.

All cred till George, Dev Team och alla andra som göra dessa saker möjligt.