Frågor och svarKategori: iPhoneIphone 7 ringer upp själv
Solveig Olofsson frågade 12 månader sedan

Iphone 7 ringer upp själv

Telefonen ringer Upp av sig själv Iphone 7

1 svar
Karl Oskarsson svarade 11 månader sedan

Hej Solveig, 
Ringer den upp nummer från din kontaktbok av sig själv? Om du redan har uteslutet att det rör sig om fickringningar, skulle det i sådana fall kunna handla om ett ganska ovanligt mjukvaruproblem. Testa att uppdatera till senaste iOS om du inte har gjort det. Men med det sagt, bör det inte ske, oavsett vilken version av operativsystemet du har. 
Om du har den senaste versionen av iOS kan du alltid testa att göra en fabriksåterställning (se instruktioner här). Innan dess kan du också testa något så enkelt som en tvingad omstart. Det gör du genom att hålla in låsknappen och knappen du använder för att sänka volymen med. 
En annan möjlig orsak, även om den må vara långsökt, är att du av misstag råkar aktivera röstassistenten Siri. Det görs genom att hemknappen hålls in eller via ett kommando, som normalt lyder Hej Siri!. 
För att utesluta detta kan du testa att avaktivera röstassistenten. Det gör du genom att gå in på Inställningar > Siri och Sökning och trycka på reglagen till höger om Lyssna efter \”Hej Siri\” och Tryck på hemknappen för Siri. 
Om din iPhone fortfarande ringer kontakter av sig själv bör du lämna in den till en Apple Store eller ett auktoriserat serviceställe. 
Lycka till!
Karl Oskarsson, 
Skribent
Iphoneguiden.se
 

Ditt svar

20 + 6 =