iPhoneGuiden.se

Sök

Ännu en gång har man nu lyckats fastställa en bugg i iPhone OS 3.0. Vi har tidigare hört problemen om krypterade SMS som tar över hela telefonen, Mail med personlig information som inte försvinner och över lag en ostabil säkerhet. Att det skulle finnas flera var ytterst osannolikt men nu visar det sig att Apple har några bitar att tänka på.

Den nya buggen grundar sig på ”shake to undo” funktionen, det vill säga redigeringsverktyget i 3.0 som fungerar Ctrl+Z när telefonen skakas. Om ett lösenord står inskrivet, det kan vara i exempelvis App Store, iTuneskontot eller rent ut sagt E-posten, går det att enkelt radera ett tecken, skaka telefonen för att ångra valet, och sedan läsa av lösenordet.

För att lättare förklara, om ett lösenord står inskrivet;

Lösenord: 123

Visning: xxx

Raderar man nu sista siffran och skakar telefonen för att ångra kommando får man, under två sekunder;

Visning: xx3

Den här proceduren går att göra genom hela lösenordet fram till första tecknet. Använder man ett ord som lösenord blir det otroligt enkelt att lista ut sista bokstaven vilket alltså gör att problemet är allvarligt. Tur nog har Apple fixat problemet i 3.1 fast det finns fortfarande anledningar till att alla inte vill uppdatera.Det som dock ger mest aktivitet i hjärnkontoret är huruvida det finns buggar kvar som vi inte vet om ännu? Uppenbarligen är det ganska stora missar Apple åstadkommit.

För att lättare förstå problemet, se nedan;