iPhoneGuiden.se

Sök

Något som forumstrådar och mailboxar har bombats av är diskussioner gällande flash till iPhone. För många är det självklart varför iPhone avstår från flash i sin webläsare medan det för andra är ett slag under bältet. Något som däremot gör sig tydligt är att Apple är ett av få företag som står kvar utan stöd för flash.

Mångfaldet av smart phones i dagens samhälle har integrerat stöd för flash och senast in på den platformen är blackberrytelefonerna, även betaversioner har nu gått ut till androiderna och symbianerna, men inget till iPhone. Vad det beror på kan va svårt att svara på men det kan vara Apple:s sinne för perfektion.

Adobe och Apple arbetar nu gemensamt på en flashbaserad funktion i iPhone, det har dock inte offentliggjorts i det senaste pressmeddelandet från Adobe att Apple i med i det första racet. Det som dock talar emot flash till iPhone är Apple:s App Store som kommer att bli starkt hotat om webläsarens kapacitet utökas markant. Med flash kommer större mängder av webbaserade spel att öppna en värld för iPhone som i dagsläget endast är begränsad till dyra appar. Man ska dock aldrig säga aldrig! Samma tänk gick runt Spotify där diskussionerna om iTunes Store:s död grundades.

Det kanske är dags för Apple att inse att det finns andra företag i världen som ger det konsumenterna vill ha i en betydligt större utsträckning än vad dem själva gör. Den stora frågan blir slutligen när vi får se flash till iPhone?