iPhoneGuiden.se

På internet strömmar information om den senaste iPhonemjukvaran 3.1.3. Hysteri varvas med depression och det stora samtalsämnet gäller förlorandet av jailbreak och unlock. På flera sidor och bloggar delges information om vad som är möjligt och icke möjligt i dagens situation men en sak är säker, den nya uppdateringen går inte att låsa upp över huvud taget bortsett från första generationens iPhone.

Det finns flera hemsidor där man försöker sälja mjukvaror som jailbreakar och låser upp iPhone med OS 3.1.3. iPhone Dev Team är tydliga med att detta endast är så kallat ”scam” och även GeoHot har lagt in sitt veto på att det inte finns några metoder som räddar dem som sitter på 3.1.3. Ett långt utlägg från Dev Team finns här och huvudämnet är hur ”scam”-företagen lurar sina kunder. Detta framgår från Dev Teams blog;

”Don’t fall for these scam sites!  None of them have a 05.12 unlock, none have the 05.11 unlock working on 3.1.3, none have a 3.1.3 jailbreak for newer devices like the ipt3G.  They’re trying to capitalize on your upgrade mistake, and they only need a very small percentage of people to fall for them to make their money and run.”

Det positiva i detta mörker är beträffande upptäckten som Sherif Hashim gjorde för några dagar sedan. Hans upptäckter gör att vi med största sannolikhet kommer få tillbaka en upplåsning för iPhone, dock inte i dagsläget. Dev Team talar klarspråk även här och är tydliga med att en upplåsning inte kommer att lanseras än på ett tag. Anledningen till detta är att Apple inte ska få möjligheten att täppa igen denna ”säkerhetslucka” som man vill ha användning för i en kommande iPhone, den fjärde generationen.

Så summerat, i dagsläget är det väldigt mörkt för alla iPhoneägare som sitter på OS 3.1.3. Dem enda som klarar sig ifrån sina misstag är dem som äger iPhone 2G, när det gäller 3G samt 3GS är det tålamod som ligger till grund.