Blackra1n, en övervägande succe!

Blackra1n har varit aktivt i drygt ett dygn och har tagit hela iPhonevärlden med storm! För de allra flesta har det varit en fullkommlig succe medan regnet har dragit med sig lite oväder för andra.

Om vi börjar med det positiva med Blackra1n, för att inte tala om att GeoHot:s program har laddats ned mer än 267,572, så har det för majoriteten gjort precis det de ska. Det är sagt att Blackra1n är en 30-sekunderslösning för jailbreak av alla olika iProdukter på OS 3.1.x. vilket det också har visat prov på i praktiken. Dem som har haft tur har haft en färdigregnad iPhone efter 30 sekunder utan några som helst problem. Det finns dock lite baksidor som tidigare nämnt.

Det finns användare som har behövt Blackra1na ett antal gånger innan det har fungerat, det har kommit fram att vissa har suttit och bringat oväder över telefonen nio gånger innan det har fungerat! Fel som har inträffat är att programmet har fastnat vid ”running” men även vid ”waiting for reboot”. Det finns andra individer som det inte har fungerat alls för, det har lett till en restore och ominstallation av iPhone OS. Problemet blir störst för 3GS ägarna som inte har möjlighet att nedgradera OS.

Nu till det som skrämmer mest dock! Det finns iPhoneägare som har kört Blackra1n och fått en ”completely bricked iPhone”, det vill säga en stendöd telefon som inte äns går igång via återställning genom DFU. Det är ett stort problem vilket måste beaktas. Det är inte många men om man hamnar i den situationen och blir den lilla procenten som drabbas ligger man inte bra till om man inte har garantin kvar. Vi får hoppas att GeoHot fixar en lösning för de som stött på problem med Blackra1n, stora som små.

Avslutningsvis, på GeoHot:s twitter framgår följande;

”going back to my real life now, may write mac version of #blackra1n but no promises. thanks for all your support!!!”

Jag antar att han har haft en hel del att stå i de senaste veckorna!


Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.