iPhoneGuiden.se

Med tiden kommer det ständigt ut spel till iPod och iPhone i en rasande fart. Det ena spelet mer likt än det andra medan vissa skiljer sig radikalt. Det svenska företaget Baraboom sitter i skrivandets stund med en het release som väntar godkännande av Apple, nämligen Auto Crisis, ett reacingspel utöver det vanliga.

I Auto Crisis gäller det inte bara att köra snabbare än dina motståndare. Du och de andra bilarna kan också använda vapen för att slå ut varandra tillfälligt. Spelet har filmliknande effekter och snygg ljussättning, och är en riktig skönhet i racing-genren. Unikt för Auto Crisis är att du styr, gasar och skjuter med bara ett finger. Racing på touchskärm har aldrig känts mer naturligt.

I utmaningsläget tävlar du mot AI-bilar. Alla kan plocka upp vapen och skjuta. Det finns tre bilar att köra: en kompaktbil, en pickup och en sportbil. Om du slår en bättre bilmodell, får du själv köra den i nästa race. Vapnen man kan plocka upp är en minigun, målsökande missiler och en bomb som ger en kraftfull chockvåg.

I tidsläget kan du tävla mot spökbilar inspelade av andra spelare över världen. Din bästa tid blir spökbil för någon annan, och du ser din egen prestation i ett diagram med världsrankning.

Hela spelet är sömlöst designat med snygga övergångar mellan race och menyer. Gränssnittet är minimalistiskt – det är faktiskt bara titeln och inställningsmenyn som är text, resten är lättförståeliga symboler.

Auto Crisis – Racing Game Trailer from Baraboom from Baraboom on Vimeo.