iPhoneGuiden.se

Sök

Ja detta kan knappast undgått er som är sånär uppdaterade rörande iPhone. En iPod Touch samt en iPhone har exploderat den senaste veckan, incidenterna har ägt rum i Europa men direkta platser är ännu inte oficiella. Det intressanta med dessa historier, eller kanske till och med rykten, är att man har valt att blossa upp allt en grad. Jag kanske är ensam om detta men när jag hör att något har exploderat får jag en bild framför mig att något har sprängts i tusentals bitar och ligger spritt på marken. Dessutom tar jag för givet att en explosion bidrar med eldsvådor och enorm hetta. När jag sedan läste om en så kallad exploderad iPhone blir jag smärre chockad. Det visade sig att den exploderade iPhone:n hade börjat spraka och helt plötsligt spräckts. Det vill säga något i enheten skapade sån turbulens att skärmen sprack och blev oanvändbar. Om det är en explosion ligger vi riktigt illa till i dagsläget.

Hur som helst, exploderad eller bara trasig iPhone är något som jag inte skulle vilja råka ut för. Skulle det hända mig skulle jag kräva att få ut en ny och dessutom få bekräftat från Apple vad det var som orsakade skadan. problemet är att Apple själva inte vet i dagsläget vad som kan ha orsakat skadorna och dem ska nu utreda vad orsaken kan ha varit.

En talesman för Apple i Europa sa följande:

“We are aware of these (media) reports and we are waiting to receive the iPhones from the customers. Until we have the full details, we don’t have anything further to add.”

Vilket enkelt innebär att Apple inte vill uttala sig om incidenterna förens dem har undersökt dem förstörda enheterna. Detta är ju förståligt och jag tycker dessutom inte att man ska ge sig på och gissa vad som kan ha orsakat ”explosionen” utan se vad Apple har att säga.

Vidare information kommer att finnas tillgänglig!

Passa er så att något inte exploderar i fickan på er ;)