Apple tvingas betala ut ersättning för antennproblem

För er som var med från den dagen när iPhone 4 lanserades 2010 minns ni säkert att det förekom problem med antennen, som även kom att kallas antennagate. Detta problem orsakade bland annat ovilliga samtalsbrytningar samt dålig täckning. Vi i Sverige kunde då via en app kallad iPhone case program registrera oss och få ett gratis skydd som kompensation. Nu har USA lite mer anledning att jubla.

Den ”class-action lawsuit”, som kort kan översättas med en allmän stämning som drivits mot Apple gällande antennproblemet i iPhone 4, är klar. En domstol dömde till allmänhetens fördel vilket innebär att Apple nu måste betala ut en kompensation till alla användare av en iPhone 4. Nu kan ju beloppet inte vara så mycket att jubla över, då det handlar om 15 dollar som man kommer ersätta varje person med men eftersom det handlar om att ca 25 miljoner amerikaner kommer få detta erbjudande via mail kommer det nog svida i Apples så redan stora plånbok. Vill man inte ha pengarna kommer man bli erbjuden (ännu en gång) att få ett ”bumper-case” istället. Nu ska det tilläggas att detta erbjudande kommer enbart gälla de som avstod att ta emot det skydd som Apple erbjöd 2010 när antennproblemet uppdagades.

För dig som vill läsa mer om stämningen kan göra det här.

Apple hoppas nu att detta problem, som inte finns på iPhone 4S, ska få ett slut så att alla användare av sin iPhone 4 blir nöjda och detta problem kan gå i graven.

Enligt de regler som finns så betalas ekonomisk kompensation enbart ut till människor bosatta i USA, så om vi i Sverige och övriga världen kommer få nån form av kompensation, ekonomisk eller i form av ett skydd finns det i skrivande stund inga uppgifter om. Apple kommer nog säkerligen annonsera om detta i så fall.

Källa: www.iclarified.com

Vad tror du? Kommer vi användare i Sverige få ett liknande erbjudande?

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.