Apple tvingar fram en ännu mindre SIM-standard

Apple gjorde ett kontroversiellt beslut när de tillsammans med iPhone 4 på helt eget initiativ satte en helt ny SIM-kortsstandard i form av Micro-SIM. Operatörerna var i det läget inte överdrivet glada men hade inte mycket annat val än att dansa med i Apples vals. Sedan dess har fler tillverkare följt med och minskat korten. Nu vill Apple minska storleken ännu mer.

Den här gången verkar de inte försöka tvinga på operatörerna ytterligare en storlek, istället försöker de att övertala European Telecommunications Standards Institute (ETSI) att erkänna den nya storleken Nano-SIM som ny industristandard. Övriga operatörer ställer sig dock väldigt skeptiska till detta av ett par anledningar.

SIM-kort, nano SIM,

Dels är de rädda för att Apple ska patentera denna storleken och att de ska tvingas betala licenspengar för att få använda standarden. De är också oroliga över att tvingas behålla denna nya standard även om de lyckas komma fram till någonting ännu bättre. Till detta har Apple nyligen fått sex stycken dotterbolag i rådet vilket knuffat ner Nokia som företaget med flest röster. Dessutom verkar det som majoriteten av operatörerna stödjer Apples förslag.

Hur det blir får vi veta nästa vecka när ESTI hållit sin omröstning, men något säger mig att Apple kommer genomföra sin egen standard vare sig de får med sig ett råd eller inte. Vad tror ni?

Källa: imore.com

Taggar:
admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.