Apple tar upp kampen mot SHSH

Apple har tagit upp kampen mot Sauriks signaturserver på allvar och kommer, från och med iOS 5, att ha ännu större makt över återställningarna som görs på samtliga iEnheter. Skillnaden gentemot dagens läge blir således att det kommer att bli betydligt svårare att nedgradera en enhet som har iOS 5 eller högre.

I dagsläget är det superenkelt att nedgradera en iPhone. Förutsättningarna är att man har sparat sina så kallade SHSH eller signaturer som sedan kan kommunicera med iTunes och godkänna att återställningen görs. Det positiva i sammanhanget är att SHSH är unika för telefonens ECID-nummer och på så sätt är den specifik för hårdvaran, det negativa är dock att Apple är på väg att ändra det.

Det är iPhone Dev Team som har skrivit en lång notis på deras blog där dom förklarar problemet och det som håller på att hända. I korthet är skillnaderna att Apple från och med iOS 5 kommer att generera en slumpartad signeringsfil för enheten som i sin tur gör att man inte kan spara sina SHSH för senare användning. Så här skriver Dev Team.

”Starting with the iOS5 beta, the role of the ”APTicket” is changing – it’s being used much like the ”BBTicket” has always been used. The LLB and iBoot stages of the boot sequence are being refined to depend on the authenticity of the APTicket, which is uniquely generated at each and every restore (in other words, it doesn’t depend merely on your ECID and firmware version…it changes every time you restore, based partly on a random number). This APTicket authentication will happen at every boot, not just at restore time. Because only Apple has the crypto keys to properly sign the per-restore APTicket, replayed APTickets are useless.”

Observera alltså ännu en gång att problemet uppkommer först med iOS 5 så det kommer inte påverka oss ännu. För att se hela inlägget från iPhone Dev Team kan du läsa här.

Källa: iPhone Dev Team [Via]

Taggar:
Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.