Nästa iPhone presenteras den 7:e september

Apple har precis skickat ut inbjudningar för sin keynote i San Francisco den 7:e september. Där kommer med all säkerhet nästa generations iPhone presenteras och troligtvis också Apple Watch 2.

Bild från 9to5mac
Bild från 9to5mac

Slutet av sommaren har traditionsenligt bjudit på en hel del läckor och rykten gällande Apples nya iPhone. Vad vi tror oss veta nu är att iPhone 7 (alt. iPhone 6 SE, mindre troligt) kommer se nästintill identisk ut som dagens iPhone 6/6s med den stora synliga skillnaden att antennbanden förflyttats till toppen och botten för att bli mer diskreta. I övrigt av bilderna att döma så har kameralinsen fått större utrymme på 4,7″-modellen vilket bör tyda på en uppdaterad kameralins.

space black

Vad det gäller iPhone 7 Plus ser det ut som om den kommer att utrustas med dubbla kameror, vilket också Apples inbjudan ser ut att skvallrar om? Med dubbla kameror skulle iPhone 7 Plus kunna hantera skärpa och förbättrad zoomfunktionalitet på en helt ny nivå än tidigare. Som bilden ovan visar så ryktas det också om en mörkare variant än dagens iPhones, där den troligtvis kommer kallas Dark Blue eller eventuellt Space Black. Det finns också indikationer (se bild) om att 5,5″-modellen kommer utrustas med någon form av Smart Connector, likt iPad Pro. Om det gäller ett tangentbord eller någon form av trådlös laddning är fortfarande oklart.

EarPods lightning

Det tydligaste och envisaste ryktet är att Apple nu kommer att överge 3,5mm-uttaget för hörlurar och helt förlita sig på Lightning-ingången och Bluetooth vilket återstår att se hur man löser det rent praktiskt. Troligtvis kommer nästa generations iPhone utrustad med EarPods med Lightning direkt ur lådan.

apple watch 2

Till sist har det också på sistone skvallrats mycket om Apple Watch 2. Det sägs att den likt iPhone blir en blygsam uppdatering av det yttre (troligtvis ingen). Istället har Apple lagt fokus på GPS-funktionalitet utan ett behov av att vara sammankopplad med en iPhone och då också med förbättrad batterikapacitet.

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: