”Apple Pay snart i fler länder i Europa”

Enligt Apples VP Jennifer Bailey arbetar man väldigt hårt med att utöka Apple Pay till fler länder i Europa och Asien. Förhoppningsvis är det inte långt kvar för oss nu.

Tittar vi på Europa så är det än så länge bara Storbritannien som idag kan använda sig av sin iPhone eller Apple Watch för att betala sina varor i utvalda butiker. Enligt Bailey är det flertalet faktorer som spelar in när man introducerar tjänsten i ett nytt land men grundpelaren är ändå hur stor marknaden är från början för Apple. Bara där bör vi här i snart somriga Sverige kvala oss in till en prioriteringslista…?

Samtidigt är hon snabb med att säga att faktorer som hur förberedd marknaden i respektive land är på kontaktlösa betalningar och hur stor influens exempelvis Visa m.fl har. Bailey säger också att marknader som USA där kontaktlösa betalningar endast låg på 4% innan Apple Pays intågande nu ökat till hela 20% på kort tid.

Apple Pay ryktas uppdateras med funktioner i kommande iOS 10, som att kunna skicka pengar direkt till vänner och bekanta likt det Swish erbjuder här idag. Om Apple Pay kommer till Sverige inom kort eller inte återstår att se men det ser onekligen ut som om vi närmar oss det med stormsteg. Förhoppningsvis vet vi mer redan på WWDC som är mellan 13–17 juni.

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: