iPhoneGuiden.se

Sök

Ja rapporterna om exploderande telefoner och iPod Touch har milt sagt vält in dem senaste veckorna. Vi har hört om ett flertal fall i Frankrike, ett enstaka fall här i vårt hemland och ett och annat litet missöde i övriga Europa. Apple har som tidigare nämnt tagit in den eller dem iPhones som har gått sönder för utredning och nu har resultaten presenterats!

Till och börja med har många grämt sig över iPhones batteri och sagt att det är den största felkällan på den nya 3GS men även dem äldre modellerna av iPhone. Man påstår att överhettningar och spruckna skärmar är en orsak av batteriet men nu säger Apple att fallet inte är så!

Från Apple framgår det alltså att batteriet inte har något att göra med diverse felrapporteringar utan det är det externa trycket det vill säga yttre faktorer som gör att telefonen går sönder. På iPhonefreakz.com framgår det att Apple menar att noll fall har bekräftats vara orsakade av batteri, överhettning eller andra faktorer som drar in hårdvara.

Om detta är sant är relativt svårt att svara på men frågar man Apple så, ja, då är det sant. Det verkar dock skumt att yttre faktorer som väderlek, tryck, temperatur, för tighta jeans och mycket mycket mer ska orsaka att en av världens dyraste telefoner går sönder. Det här måste Apple återgälda och jag hoppas att dem själva inser att deras resultat på utredningarna inte är några passande bortförklaringar.