Apple kan ha stoppat jailbreak till iOS 8.3

När Apple rullade ut iOS 8.1.3 satte de även stopp för jailbreak. Hoppet stod då till iOS 8.2 som enligt rykten skulle vara jailbreakbart, men som bekant uteblev jailbreaket och efter iOS 8.3 ser det ännu mörkare ut.

Det verkar som Apple lagt en offensiv strategi för att stoppa jailbreak, då de dels sopade igen en hel del kryphål på iOS 8.1.3 och även iOS 8.2 fick känna på den hårda säkerhetsskolan.

Som om detta inte räckte så har man alltså täppt till ett ytterligare hål i iOS 8.3, vilket nu gör det svårare för våra jailbreakbyggare. Kryphålet som täppts igen var en bugg i backupfunktionen och som skulle kunna vara en ingång för att komma åt root-systemet.

Här nedan följer Apples säkerhetsrapport på just det kryphål man hittat:

Backup

Available for: iPhone 4s and later, iPod touch (5th generation) and later, iPad 2 and later

Impact: An attacker may be able to use the backup system to access restricted areas of the file system

Description: An issue existed in the relative path evaluation logic of the backup system. This issues was addressed through improved path evaluation.

CVE-ID

CVE-2015-1087 : TaiG Jailbreak Team

Om denna offensiv räcker för att få bort jailbreak för en längre stund låter jag vara osagt, men som det ser ut nu så får jailbreakbyggarna en hel del att jobba med. Återstår att se när Apple blir besegrade igen.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.