iPhoneGuiden.se

En av dem smartaste tillbehören eller programen som finns för många iPhoneanvändare är MobileMe. Med MobileMe kan du spåra din iPhone om du har tappat den eller helt enkelt blivit bestulen. Via funktionen kan du sen låsa telefonen och strypa nätverket för att personligheter med mera skall vara kvar.

Nu jobbar Apple på en ny smart finess som ska förebygga att någon kommer och stjäl telefonen. Metoden kommer att gå ut på att iPhones accelerometer eller rörelsekänslighet känner av typiska rörelsemönster telefonen får om den blir stulen. Det vill säga Apple ska på något sätt integrera en funktion som känner av om någon exempelvis kommer och knycker telefonen ur händerna alternativt om rörelsemönstret inte stämmer överens med den som äger telefonen. Resultatet om någon stjäl telefonen ska vara att den börjar tjuta likt ett larm.

Vi får hoppas att funktionen kommer att bli relativt bugfri. Jag tänker mest på om någon kompis eller dylikt fingrar lite och gör något rörelsemönster som inte stämmer överens med ägaren, ska då telefonen börja pipa och tjuta? Jag tvivlar dock inte på Apples förmåga  att skapa bra tjänster, förmodligen kommer funktionen vara brilliant! Vi kan i varje fall hoppas!