iPhoneGuiden.se

Sök

 

Apple Sparkonto

Måndagen den 17:e april lanserades möjligheten att öppna ett sparkonto hos Apple. Den genomsnittliga årliga räntan för amerikanska sparkonton ligger på 0,35 procent – men Apple erbjuder 4,15 %.


Apples räntor ligger alltså betydligt högre än snittet. Det maximala beloppet som kan sparas ligger dock på 250 000 USD (strax över två och en halv miljon kronor).

Så funkar det

Är du amerikan och har ett Apple Card, som är Apples egna kreditkort, så har du möjlighet att öppna ett sparkonto. Sparkontot öppnas enkelt från iPhone genom appen Plånbok. Att öppna ett sparkonto kostar inget och kräver ingen särskild balans på kontot. Det finns inte heller några krav på lägstabelopp för insättning.

Apple – en av de största bankerna i framtiden?

Klart är att Apple har rört sig mer och mer mot finansvärlden på senare tid. Först Apple Pay, sedan Apple Card, sedan Apple Pay Later – och nu sparkonto.

Finansskribenten Andre Lokenauth, som bland annat skrivit för Forbes och Time, spår i en tråd på Twitter att Apple kan komma att bli en av de största bankerna. Eller, ja, ”bankerna” (viktiga citationstecken där) – som han fraserar det.

Han menar att Apple kommer att göra ett avtryck i bankvärlden precis som de gjorde med persondatorn (Mac), musikindustrin (iPod) och mobiltelefoner (iPhone). Han resonerar att den höga sparräntan, i kombination med Apple Pay Later (räntefri delbetalning), gör dem till ett hot för de traditionella bankerna. De många användarna, den starka varumärkeskännedomen och en växande medelklass globalt, kan bädda för framgångar för Apple.

Till sist, en tänkvärd meme från kontot Wall Street Memes.