App som mäter din puls med hjälp av kameran

Ett nytt program från Philips låter dig använda paddan för att mäta pulsen. Det appen gör är att den läser av din puls och dina andningsvärden, bara genom att ”titta” på dig.

Appen fungerar dock endast till iPad 2 då den använder sig av kameran för att läsa av pulsen. Fördelen med programmet är att du slipper spänna fast någon obehaglig räm runt bröst och arm, utan du placerar istället ansiktet framför kameran för att sedan låta programmet läsa av din puls.

Appen använder ditt ansikte och letar efter färgförändringar och sedan läser den av och räknar ut dina hjärtslag. För att mäta andningen filmar kameran din bröstkorg och dina axlars rörelse för att därefter räkna ut din andning. Kan tyckas konstigt men enligt Philips själva ska denna metod fungera precis likna noggrant som en vanlig pulsklocka.

Jag har däremot själv svårt att tro att denna metod skulle fungera lika exakt som en pulsklocka. Men visst har den sina fördelar, även om man inte gärna släpar med sig paddan ut i skogen.

Programmet finns att ladda ner via Vital Signs Camera - Philips - Philips Innovation för sju kronor till iPad 2. Hade dock gärna sett en version för iPhone då denna är något lättare att ta med sig ut i löprundan.

Källa: Apple [Via]

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.