80 % av allt i App Store saknar framgång

Vi kunde i onsdags läsa om att App Store har nått 100 000-strecket i antal apps. Fascinerande och otroligt att det som en gång började med 500 ynka applikationer nu ligger sexsiffrigt.

Hur det nu än är visar det sig att endast 20 % av allt i App Store är ”populärt” eller eftertraktat. Med andra ord finns det cirka 80 % vilket motsvarar 80 000 applikationer som människor inte vill ha och som saknar framgång. En enkel förklaring är att populariteten är temporär för alla applikationer, frågan är dock vad det är som bidrar till att en app blir så pass populär att den bibehåller sin toplista?

Förmodligen är det viktigaste av allt vid lanseringen av applikationer att de får stor publicitet. Givetvis finns det appar som individer tycker mer eller mindre om men över lag finns det vissa spel, program eller navigationer som personer fastnar för och det är dessa som måste få stor publicitet. Skulle ett toppenspel släppas i App Store syns  det några dagar sen halkar det ner och ingen laddar ner det, för bra spel är publiciteten superviktig och det säger sig självt.

Källa: Appsfire

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.